Celomáčané rožky

Celomáčané rožky

Kláštorné rožteky si môžete pripraviť na množstvo spôsobov, pričom by nikdy nemala chýbať vynikajúca poleva, či už svetlá alebo tmavá.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 140 g hladkej múky
  • 90 g mletých vlašských orechov
  • 100 g zmäknutého čerstvého masla
  • 40 g práškového cukru
  • 1 žĺtok

Na ozdobu:

  • Biela čokoláda
  • Mliečna čokoláda
  • Horká čokoláda
  • Vlašské orechy
  • Kokos

Postup:

  • Hladkú múku s práškovým cukrom preosejeme do misy, pridáme vlašské orechy, zmäknuté maslo aj žĺtok a uhniteme hladké cesto.
  • Cesto môžeme spracovať do malých valčekov odoberaním rovnakých kúskov hmoty a potom vytvarovať rožok.
  • Môžete tiež cesto vyváľať medzi dvoma veľkými mikrotenovými vreckami alebo potravinárskou fóliou na plát s hrúbkou cca 0,5 cm, a potom vykrájať formičkou na rožky, aby boli všetky rovnaké.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a rožky opatrne naukladáme na plech s papierom na pečenie.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10–15 minút, kým cukroví nezíska ľahko ružovkastú farbu.
  • Vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme polevu. Kto chce len jeden druh, urobí jeden, inak si v jednotlivých miskách rozpustíme čokoládu a vychladnuté rožteky do nej namáčame.
  • Pokiaľ sa nám nebude chcieť namáčať, jednoducho natrieme vrstvu polevy na rožky pomocou mašlovačky a posypeme vlašskými orechmi či kokosom, prípadne oboma.
  • Počkáme až poleva úplne zaschne a môžeme podávať.
Luxusné orechové rožky na Vianoce aj ďalšie príležitosti.
Zdroj: https://nanicmama.sme.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.