Bratislavské rožky bez kysnutia

Bratislavské rožky bez kysnutia

Ak vás naháňa maškrtná a neviete čo upiecť, ale máte chuť na niečo s náplňou, skúste toto vynikajúce sladké pečivo, ktoré chutí úžasne. Jeho príprava je maximálne jednoduchá a výsledok poteší nielen vás, ale aj vašich blízkych.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 250 g margarínu na pečenie
  • 350 g hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 1/4 lyžičky soli

Na náplň:

  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g mletého maku
  • 70 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička vody

Na potretie:

  • Rozpustené maslo
  • 2 žĺtky

Postup:

  • Najskôr začneme tým, že si pripravíme náplň.
  • Do hrnca dáme vodu s cukrom, privedieme do varu a pridáme mleté ​​vlašské orechy s makom.
  • Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Pomocou valčeka rozvaľkáme cesto na pomúčenej doske, kým nebude tenké asi 0,5 cm.
  • Z cesta vykrajujeme malé štvorčeky a do každého dáme trochu náplne.
  • Zrolujeme, okraje pritlačíme k sebe a zahneme tak, aby rožok vyzeral ako písmenko C.
  • Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom a potom ešte žĺtky, tak dosiahneme to, že budú krásne zlaté.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pečieme zhruba 10–15 minút.
  • Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a posypeme cukrom.

Tip: Ak nemáme orechy, môžeme ich nahradiť slivkovým lekvárom.

Báječné a dokonale jemné rožky z cesta bez kvasníc.
Zdroj: https://www.yumecipe.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.