Ak milujete nepečené pečivo, určite s jeho prípravou nemusíte čakať až na Vianoce. Naopak si tento recept môžete pripraviť kedykoľvek v priebehu roka, napríklad na oslavu narodenín alebo na posedenie s priateľmi či rodinou.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 plechovka karamelizovaného salka (už hotové)
- 1 hrsť mletých vlašských orechov
- 50 g zmäknutého čerstvého nesoleného masla
- 180 g detských piškót
Na obalenie:
- Mleté vlašské orechy podľa potreby
Postup:
- Do misy dáme nadrobno rozdrvené piškóty, pridáme hotové salko, med, mleté orechy, zmäknuté maslo a vypracujeme hladkú hmotu.
- Pokiaľ je cesto veľmi riedke, pridáme ešte viac piškót, prípadne orieškov, naopak do veľmi hustého cesta prilejeme mlieko.
- Z hmoty odoberáme rovnako veľké kúsky, ktoré tvarujeme do guličiek.
- Pripravíme si guľôčku, do ktorej nasypeme mleté orechy a každú guľôčku v nich obalíme.
- Jednotlivé guličky ukladáme vždy po jednej do papierového košíčka.