Klasický recept na žabie huby

Klasický recept na žabie huby

Pod týmto názvom si možno niektorí z vás predstavia nejakú gurmánsku lahôdku francúzskej kuchyne, kde sú žaby bežnou súčasťou jedálnička.

Avšak v tomto prípade ide o vynikajúce a úplne jednoduché pečivo, ktoré si môžete pripraviť na niekoľko spôsobov ku káve či čaju. Ostatne k popoludňajšej kávičke skúste aj recepty na orechovú tortu .

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 100 g hnedého cukru
  • Štipka soli
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 250 g masla

Na náplň:

  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 80 g sušených marhúľ
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice likéru Amaretto
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • Múčkový cukor na posypanie

Postup:

  • Do misy preosejeme múku, hnedý cukor, soľ a vajcia. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a vypracujeme hladké cesto.
  • Zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu oddýchnuť v chladničke.
  • Na náplň rozdrvíme v mixéri vlašské orechy a marhule. Vmiešame hnedý cukor, smotanu a Amaretto.
  • Takto pripravenú náplň priklopíme a dáme na 1 – 2 hodiny vychladiť do chladničky.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov.
  • Cesto rozvaľkáme na placku s hrúbkou 3 – 4 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom cca 7 cm.
  • Zmiešame žĺtok s mliekom a tým potrieme kolieska.
  • Do stredu každého kolieska dáme 1 vrchovatú lyžičku náplne.
  • Koliesko preložíme a okraje k sebe pritlačíme pomocou vidličky.
  • Kapsičky položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme v predhriatej rúre asi 15-20 minút.
  • Vyberieme z rúry a preložíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  • Orechovo-marhuľové kapsičky po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.
Sušienky z krehkého cesta s lahodnou ovocno-orieškovou náplňou.
Zdroj: https://www.diamant-zucker.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.