Malý zákusok, jednoduché pečivo alebo jednoducho maškrta, ktorá ľahko a rýchlo zaženie vaše chute na sladké. Príprava nie je nijako zložitá a výsledok poteší vás aj vašich blízkych.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 30 dkg hladkej múky
- 15 dkg čerstvého zmäknutého nesoleného masla
- 2 žĺtky
- 10 dkg erytritolu rozomletého na prášok
- 1 balíček vanilkového cukor
- Strúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- Soľ na špičku noža
- 1 lyžica kyslej smotany
Na tvarohovú náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vajce veľkosti M
- 1 – 2 vrecká vanilkového cukru
- 1 vrchovatá polievková lyžica krupicového cukru
- 1 – 2 lyžičky vanilkového pudingu
Na dohotovenie:
- 2 lyžice mlieka
- Šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
- Múčkový cukor na posypanie
Postup:
- Múku preosejeme do misy a nasypeme do nádoby kuchynského robota.
- Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový erytritol, vanilkový cukor a zapneme na strednú rýchlosť.
- Necháme zapnuté a pridáme kyslú smotanu so soľou.
- Prisypeme strúhanú kôru a nakoniec kypriaci prášok do pečiva.
- Pri strednej rýchlosti vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 1 hodinu oddýchnuť do chladničky.
- Potom cesto vyberieme, rozdelíme na dve polovice a každú vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
- Vykrajovačom alebo napríklad hrnčekom vykrajujeme rovnako veľké kolieska.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
- Do stredu dáme 1 – 2 lyžičky tvarohovej náplne (záleží na tom, aké je veľké koliesko).
- Zmiešame mlieko s citrónom a každé koliesko po okrajoch natrieme.
- Preklopíme okraje k sebe a pritlačíme pomocou vidličky po celom obvode.
- Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme cca 15 – 20 minút, kým nie je povrch ružovkastý.
- Hotové žabie huby vyberieme z rúry a preložíme na kuchynskú mriežku, kde ich necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
- Kto chce o niečo sladší variant, môže práškový cukor zmiešať s vanilkovým cukrom a ešte teplé pečivo v tejto zmesi obaliť.