Tvarohové žabie huby

Tvarohové žabie huby

Malý zákusok, jednoduché pečivo alebo jednoducho maškrta, ktorá ľahko a rýchlo zaženie vaše chute na sladké. Príprava nie je nijako zložitá a výsledok poteší vás aj vašich blízkych.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 30 dkg hladkej múky
  • 15 dkg čerstvého zmäknutého nesoleného masla
  • 2 žĺtky
  • 10 dkg erytritolu rozomletého na prášok
  • 1 balíček vanilkového cukor
  • Strúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • Soľ na špičku noža
  • 1 lyžica kyslej smotany

Na tvarohovú náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce veľkosti M
  • 1 – 2 vrecká vanilkového cukru
  • 1 vrchovatá polievková lyžica krupicového cukru
  • 1 – 2 lyžičky vanilkového pudingu

Na dohotovenie:

  • 2 lyžice mlieka
  • Šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
  • Múčkový cukor na posypanie

Postup:

  • Múku preosejeme do misy a nasypeme do nádoby kuchynského robota.
  • Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový erytritol, vanilkový cukor a zapneme na strednú rýchlosť.
  • Necháme zapnuté a pridáme kyslú smotanu so soľou.
  • Prisypeme strúhanú kôru a nakoniec kypriaci prášok do pečiva.
  • Pri strednej rýchlosti vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 1 hodinu oddýchnuť do chladničky.
  • Potom cesto vyberieme, rozdelíme na dve polovice a každú vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
  • Vykrajovačom alebo napríklad hrnčekom vykrajujeme rovnako veľké kolieska.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Do stredu dáme 1 – 2 lyžičky tvarohovej náplne (záleží na tom, aké je veľké koliesko).
  • Zmiešame mlieko s citrónom a každé koliesko po okrajoch natrieme.
  • Preklopíme okraje k sebe a pritlačíme pomocou vidličky po celom obvode.
  • Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme cca 15 – 20 minút, kým nie je povrch ružovkastý.
  • Hotové žabie huby vyberieme z rúry a preložíme na kuchynskú mriežku, kde ich necháme vychladnúť.
  • Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
  • Kto chce o niečo sladší variant, môže práškový cukor zmiešať s vanilkovým cukrom a ešte teplé pečivo v tejto zmesi obaliť.
Lahodné plnené mušličky s tvarohovou náplňou.
Zdroj: https://egyszerugyorsreceptek.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.