Príprava kohúta býva často zdĺhavá záležitosť, pretože keď sa nám dostane do ruky starší kus, môže sa stať, že bude mať mäso tuhé ako podrážku. To však neznamená, že to nie je dobré mäso. Práve naopak je veľmi chutné a keď sa dobre pripraví, potešia naše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 2 lyžičky steakového korenia
- 1/2 lyžičky údené mletej papriky
- 1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
- 2 kohútie prsia bez kostí a kože
- 1 lyžica slnečnicového alebo extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica masla
Postup:
- V miske zmiešame steakové korenie, údenú papriku aj sladkú papriku. Kohútie prsia hojne potrieme korením zo všetkých strán.
- Do veľkej panvice dáme olej, zahrejeme na strednú teplotu.
- Panvíc pohybujeme tak, aby sa olej dostal na celé dno.
- Vložíme kohútie prsíčka a opekáme po dobu 8 minút bez prevracania. Pokiaľ sú prsia tenké, stačí len 5 minút.
- Potom prsia otočíme a opakujeme rovnaký postup pečenia.
- Pridáme na panvicu lyžicu masla, necháme rozpustiť a prsia niekoľkokrát otočíme, aby sa obalili v rozpustenom masle.
- Preložíme na servírovaciu tácku, necháme 5 – 7 minút odpočinúť a až po uplynutí tejto doby kohútie prsíčka nakrájame a môžeme podávať.