Cukrovia z pufovanej ryže je tradičnou sladkou pochúťkou. Cukor jaggery dodá úplne odlišnú chuť ako ten biely. Príprava je jednoduchá a výsledok dokonale chutný a chrumkavý. Neváhajte omrknúť aj recepty na pečivo z burizónov .
Ingrediencie:
- 4 hrnčeky burizónov (pufované ryže)
- 1/2 hrnčeka cukru jaggery
- 1/4 hrnčeka vody
- 1/4 čajovej lyžičky kardamómového prášku
Postup:
- Zahrejeme si panvicu so silnejším dnom na strednú teplotu.
- Pridáme cukor jaggery, zalejeme vodou a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Akonáhle je hotové, použijeme sitko na odstránenie hrubých častíc z jaggery a to tak, že zmes precedíme do inej nádoby.
- Potom nalejeme hladké jaggery späť do panvice a zahrejte na strednú teplotu. Znova privedieme do varu.
- Akonáhle je jaggery dostatočne husté, aby získalo lesklú konzistenciu, prisypeme burizóny/pufovanú ryžu, prášok z kardamómu a premiešame.
- Po chvíľke vypneme sporák a necháme pár minút vychladnúť.
- Do misky dáme trochu oleja, namočíme doň prsty, naolejujeme si ruky a odoberáme malé kúsky hmoty.
- Tvarujeme z nej stredne veľké guličky. Musíme pracovať rýchlo, pretože zmes po úplnom vychladnutí počas krátkej chvíle zatuhne.
- Nakoniec necháme guličky trochu uschnúť, pokiaľ nebudú mať izbovú teplotu.
- Uchovávame vo vzduchotesnej nádobe.