Ovocie v želé

Ovocie v želé

Tento recept na domácu huspeninu zaraďujem skôr kvôli tým najmenším stravníkom. Je to skvelý spôsob ako, cez zábavné jedlo, do detí dostať vitamíny. Uvidíte, koľko srandy si pri stole užijete s týmto trasúcim sa sladkým sulcom.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 x 85 g jahodového želé
  2. 125 g nakrájaných broskýň
  3. 125 g jahôd (nakrájaných na plátky)
  4. 100 g čučoriedok
  5. 300 ml smotany na šľahanie

Postup

  1. Jeden balíček želé si pripravíme podľa návodu na obale
  2. Necháme ju vychladnúť
  3. Medzitým si ľahko vymastíme formu rastlinným olejom
  4. Vychladnuté želé nalejeme do formy a ovocie rovnomerne rozmiestnime po želé
  5. Dáme na 2 hodiny do chladničky, aby úplne stuhlo
  6. Zmiešame druhý balíček želé s 250 ml vriacej vody
  7. Miešame, aby sa rozpustilo, potom dáme do chladničky, kým nevychladne a nezačne tuhnúť
  8. Mixérom si ušľaháme smotanu, aby bola mierne hustá
  9. Pridáme vychladnuté želé v pohári a znovu začneme šľahať do hladka
  10. Zmes nalejeme do formičky na ovocie v aspiku
  11. Vrátime do chladničky na ďalšie 2 hodiny, aby smotanová vrstva úplne stuhla
  12. Želé vyberieme z chladničky a ostrým nožom opatrne uvoľníme dezert z formy pozdĺž okrajov
  13. Ihneď podávame alebo chladíme, kým nebudeme ovocnú huspeninu pripravení servírovať
Lahodné žele so sladkým lesným ovocím.
Zdroj: tastefrance.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.