Tento recept na domácu huspeninu zaraďujem skôr kvôli tým najmenším stravníkom. Je to skvelý spôsob ako, cez zábavné jedlo, do detí dostať vitamíny. Uvidíte, koľko srandy si pri stole užijete s týmto trasúcim sa sladkým sulcom.
Čo budeme potrebovať
- 2 x 85 g jahodového želé
- 125 g nakrájaných broskýň
- 125 g jahôd (nakrájaných na plátky)
- 100 g čučoriedok
- 300 ml smotany na šľahanie
Postup
- Jeden balíček želé si pripravíme podľa návodu na obale
- Necháme ju vychladnúť
- Medzitým si ľahko vymastíme formu rastlinným olejom
- Vychladnuté želé nalejeme do formy a ovocie rovnomerne rozmiestnime po želé
- Dáme na 2 hodiny do chladničky, aby úplne stuhlo
- Zmiešame druhý balíček želé s 250 ml vriacej vody
- Miešame, aby sa rozpustilo, potom dáme do chladničky, kým nevychladne a nezačne tuhnúť
- Mixérom si ušľaháme smotanu, aby bola mierne hustá
- Pridáme vychladnuté želé v pohári a znovu začneme šľahať do hladka
- Zmes nalejeme do formičky na ovocie v aspiku
- Vrátime do chladničky na ďalšie 2 hodiny, aby smotanová vrstva úplne stuhla
- Želé vyberieme z chladničky a ostrým nožom opatrne uvoľníme dezert z formy pozdĺž okrajov
- Ihneď podávame alebo chladíme, kým nebudeme ovocnú huspeninu pripravení servírovať