Tento recept na luxusné pečivo s nadýchaným čokoládovým krémom jednoducho nemá chybu a vy si ho zamilujete už prvým sústom! Vyskúšajte sami!
Čo budeme potrebovať
- 2 vajcia
- 200 g vlašských orechov (mletých)
- 200 g práškového cukru
- Lyžica hladkej múky
- 250 g čokoládovej polevy (asi 1 balenie – tmavé)
Na krém
- Vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 20 g kakaa
- 160 g masla
Postup
- Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
- Plech si vyložíme papierom na pečenie
- V mise si vyšľaháme vajcia, orechy, cukor a hladkú múku
- Všetko spoločne dôkladne premiešame a vzniknutým cestom naplníme cukrárske vrecko (alebo pevné igelitové vrecúško a odstrihneme jeden roh)
- Priamo na plech tvarujeme rožky
- Plech s rožkami pečieme do svetlo hnedej farby asi asi 20 minút
- Rožky by mali byť upečené, ale stále mäkké na dotyk
- Ešte zatepla ich zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
- V hrnci si privedieme do varu vodu a naň položíme najlepšie sklenenú misu, alebo akúkoľvek ohňovzdornú misku tak, aby sa dňom nedotýkala hladiny
- Vyklepneme do nej vajcia, pridáme krupicový cukor a kakao
- Zmes spolu vyšľaháme, kým nevznikne krém
- Potom ho zložíme z vodného kúpeľa a necháme ho ľahko vychladnúť.
- Keď trochu vychladne, zašľaháme doň maslo
- Krém dáme vychladiť
- Rožteky rozložíme na pracovnú plochu
- Časť krému dáme do cukrárskeho vrecka a rýchlo ním ozdobíme rožkami
- Krém má tendenciu, vplyvom tepl, povoľovať a stekať, preto pracujeme rýchlo a ozdobené rohlíčky opäť dôkladne necháme vychladiť.
- Nakoniec ich namáčame v čokoládovej poleve
Ak milujete pečivo, ktoré je máčané v poriadnej vrstve čokolády, pod ktorou sa nachádza to najchrumkavejšie a najjemnejšie cesto, aké si dokážete predstaviť, tak potom vám nezostáva nič iné ako sa pustiť do týchto receptov na išelské pečivo ! Ich chuť je úplne famózna a ja vám garantuje, že ak ste o ňom až doteraz nepočuli, tak ho teraz budete počuť v každý predvianočný čas, pretože bez neho vianočná tabuľa už nebude to pravé.