Parížske rožky z bielkov

Parížske rožky z bielkov

Krehúnkého cesta v tomto pečivo dosiahneme len vďaka bielkom. Ten vytvorí nadýchaný obláčik, ktorý nesie lahodný krém z čokolády!

Čo budeme potrebovať

Na rožky

  1. 200 g bielkov
  2. 400 g cukru krupica
  3. 200 g práškového cukru
  4. 200 g vlašských orechov (mletých)
  5. Štipka škorice
  6. Štipka soli

Na náplň

  1. 500 ml smotany na šľahanie
  2. 140 g cukru krupica
  3. 200 g horkej čokolády (min. obsah kakaa 70 %)
  4. 100 g kakaa
  5. 75 g masla

Na polevu

  1. 400 g horkej čokolády
  2. 80 g kokosového oleja

Postup

  1. Bielky, cukor krupicu a soľ zahrejeme vo vodnom kúpeli
  2. Cukor musí byť úplne rozpustený
  3. Bielkovú zmes zložíme z vodného kúpeľa a mixérom ju vyšľaháme úplne dotuha
  4. Keď je sneh tuhý a tvoria špičky, tak ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  5. Do bielkov opatrne primiešame namleté vlašské orechy, škoricu a práškový cukor
  6. Cestom na parížske rožky naplníme zdobiace vrecko a na plech vyložený papierom tvarujeme rožky
  7. Plechy s rožkami vložíme do rúry a pečieme asi 2 hodiny pri 90 stupňoch
  8. Potom ich v rúre necháme vychladnúť.
  9. Na náplň si zmiešame všetky suroviny, okrem čokolády, a za stáleho miešania ich asi 1-2 minúty varíme
  10. Pridáme čokoládu a ponorným mixérom rozmixujeme
  11. Krém dáme do chladničky, cez noc, ho oddýchnuť
  12. Druhý deň krém maličko nahrejeme a vyšľaháme ho znova dohladka
  13. Pomocou zdobiaceho sáčku rožky krémom v sáčku zdobíme a potom ich umiestnime do chladničky, aby krém mohol stuhnúť
  14. Parížske rožky nakoniec namáčame v rozpustenej čokoláde, ktorú sme rozpustili a dobre zmiešali s olejom
  15. Rožteky potom skladujeme na suchom a chladnom mieste

Ak milujete pečivo, ktoré je máčané v poriadnej vrstve čokolády, pod ktorou sa nachádza to najchrumkavejšie a najjemnejšie cesto, aké si dokážete predstaviť, tak potom vám nezostáva nič iné ako sa pustiť do týchto receptov na išelské pečivo ! Ich chuť je úplne famózna a ja vám garantuje, že ak ste o ňom až doteraz nepočuli, tak ho teraz budete počuť v každý predvianočný čas, pretože bez neho vianočná tabuľa už nebude to pravé.

Dokonalé vianočné pečivo z bielkov a čokoládovo smotanovým krémom.
Zdroj: kuchynalidla.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.