Krehúnkého cesta v tomto pečivo dosiahneme len vďaka bielkom. Ten vytvorí nadýchaný obláčik, ktorý nesie lahodný krém z čokolády!
Čo budeme potrebovať
Na rožky
- 200 g bielkov
- 400 g cukru krupica
- 200 g práškového cukru
- 200 g vlašských orechov (mletých)
- Štipka škorice
- Štipka soli
Na náplň
- 500 ml smotany na šľahanie
- 140 g cukru krupica
- 200 g horkej čokolády (min. obsah kakaa 70 %)
- 100 g kakaa
- 75 g masla
Na polevu
- 400 g horkej čokolády
- 80 g kokosového oleja
Postup
- Bielky, cukor krupicu a soľ zahrejeme vo vodnom kúpeli
- Cukor musí byť úplne rozpustený
- Bielkovú zmes zložíme z vodného kúpeľa a mixérom ju vyšľaháme úplne dotuha
- Keď je sneh tuhý a tvoria špičky, tak ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu
- Do bielkov opatrne primiešame namleté vlašské orechy, škoricu a práškový cukor
- Cestom na parížske rožky naplníme zdobiace vrecko a na plech vyložený papierom tvarujeme rožky
- Plechy s rožkami vložíme do rúry a pečieme asi 2 hodiny pri 90 stupňoch
- Potom ich v rúre necháme vychladnúť.
- Na náplň si zmiešame všetky suroviny, okrem čokolády, a za stáleho miešania ich asi 1-2 minúty varíme
- Pridáme čokoládu a ponorným mixérom rozmixujeme
- Krém dáme do chladničky, cez noc, ho oddýchnuť
- Druhý deň krém maličko nahrejeme a vyšľaháme ho znova dohladka
- Pomocou zdobiaceho sáčku rožky krémom v sáčku zdobíme a potom ich umiestnime do chladničky, aby krém mohol stuhnúť
- Parížske rožky nakoniec namáčame v rozpustenej čokoláde, ktorú sme rozpustili a dobre zmiešali s olejom
- Rožteky potom skladujeme na suchom a chladnom mieste
Ak milujete pečivo, ktoré je máčané v poriadnej vrstve čokolády, pod ktorou sa nachádza to najchrumkavejšie a najjemnejšie cesto, aké si dokážete predstaviť, tak potom vám nezostáva nič iné ako sa pustiť do týchto receptov na išelské pečivo ! Ich chuť je úplne famózna a ja vám garantuje, že ak ste o ňom až doteraz nepočuli, tak ho teraz budete počuť v každý predvianočný čas, pretože bez neho vianočná tabuľa už nebude to pravé.