Naučte sa pripraviť tento skvelý recept na krémové špagety so syrom a vajcami, ktorý je inšpirovaný obľúbeným talianskym pokrmom. So správnou technikou si ho môžete zakaždým perfektne pripraviť.
Čo budeme potrebovať
- 100 g údeného bôčika
- 50 g syra pecorino
- 50 g parmezánu
- 3 veľké vajcia
- 350 g špaget
- 2 veľké strúčiky cesnaku (ošúpané a ponechané vcelku)
- 50 g masla
- Morská soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Dáme variť veľký hrniec s vodou
- 100 g údeného bôčika nakrájame nadrobno
- 50 g syra pecorino a 50 g parmezánu postrúhame najemno a zmiešame
- V strednej miske rozklepneme 3 veľké vajcia a okoreníme trochou čerstvo nastrúhaného čierneho korenia. Všetko dajte bokom
- Do vriacej vody pridáme 1 lyžičku soli
- Pridáme 350 g špaget, a keď sa voda vráti do varu, varíme ich zakryté zakryté asi 10 minút alebo kým nie sú al dente
- Roztlačíme 2 olúpané strúčiky cesnaku čepeľou noža
- Zatiaľ čo sa špagety varí, orestujeme si bôčik s cesnakom
- Do veľkej panvice dáme 50 g masla, a akonáhle sa maslo rozpustí, pridáme bôčik a cesnak
- Necháme, za častého miešania variť na strednú teplotu, asi 5 minút, kým bôčik nezezlátne a nebude chrumkavý
- Cesnak teraz vyberieme a vyhodíme
- Teplotu pod bôčikom udržujeme nízku
- Keď sú cestoviny hotové, vložíme ich do panvice s bôčikom
- Vodu z cestovín ešte nevylievame
- Väčšinu syra zmiešame s vajcami a malú hrsť si necháme na posypanie na neskôr
- Panvicu so špagetami a bôčikom zložíme z platne
- Teraz rýchlo vlejeme vajcia a syr, za pomocou klieští alebo vidličky špagety premiešame s vaječnou zmesou, ktorá zhustne a všetko obalí
- Pridáme ďalšiu vodu z cestovín, aby uhliarske špagety zostali šťavnaté a krémové
- V prípade potreby dochutíme trochou soli
- Uhliarske špagety ihneď podávame s trochou zvyšného syra a mletým čiernym korením