Recept na domáce cestoviny

Recept na domáce cestoviny

Naučte sa robiť cestoviny doma! Tento recept na domáce cestoviny zo 4 ingrediencií sa vyrába až neuveriteľne jednoducho a zakaždým z neho vzniknú lahodné rezance.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g polohrubej múky
  2. 3 veľké vajcia
  3. ½ lyžičky morskej soli
  4. ½ lyžice extra panenského olivového oleja

Postup

  1. Múku vysypeme na čistú pracovnú plochu a vytvoríme kôpku
  2. Pridáme vajcia, olivový olej a soľ do stredu a vidličkou vajcia jemne rozšľaháme, aby sme ale kôpku nenarušili
  3. Rukami jemne začneme pridávať múku do vajíčka, aby sme ju pekne postupne zapracovali
  4. Pokračujeme v spracovávaní cesta rukami, aby sa spojilo do hladkej gule
  5. Cesto miesime 8 až 10 minút
  6. Zo začiatku by malo byť cesto drobivé
  7. Nemusí sa zdať, že sa cesto spojí, ale po 8-10 minútach miesenia by to malo byť jednotné a hladké
  8. Pokiaľ sa nám cesto stále zdá príliš drobivé, namočíme si prsty trochou vody
  9. Pokiaľ sa cesto príliš lepí, nasypeme na pracovnú plochu viac múky
  10. Z cesta vytvarujeme guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote
  11. Poprášime si pracovnú plochu trochou múky, vezmeme si hrudu cesta na cestoviny o veľkosti veľkého pomaranča a končekmi prstov ju roztlačíme
  12. Nastavíme stroj na cestoviny na najširšie a vyvaľkáme cez neho hrudu cesta
  13. Ak sa cestoviny lepia, zľahka ich poprášime múkou
  14. Cesto na cestoviny znova vyvaľkáme a cestoviny preložíme napoly a cesto znova rozvaľkáme v stroji na cestoviny
  15. Tento proces opakujeme päťkrát alebo šesťkrát, akonáhle ho preložíme a niekoľkokrát prestrčíme strojom, cesto bude hladké
  16. Cestoviny pri každom váľaní ľahko poprášime z oboch strán trochou múky
  17. Akonáhle cestoviny vyvaľkáme tak, ako ich rovno vytvarujeme alebo nakrájame
  18. Cestoviny schnú oveľa rýchlejšie, než sa môže zdať
  19. Nenechávame ich dlhšie ako minútu alebo dve, než ich nakrájame alebo tvarujeme
  20. Ak chceme predísť vyschnutiu, položíme ich na vlhkú a čistú utierku, ktorá tomu zabráni
Dokonalé domáce cestoviny s úžasnou jemnou štruktúrou.
Zdroj: gimmesomeoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.