Bravčové výpečky v rúre s červenou kapustou

Bravčové výpečky v rúre s červenou kapustou

Recept na moravského vrabca nebol nikdy jednoduchší! V pár krokoch pred vami bude ležať toto lahodné jedlo, ktorým nikoho neurazíte, ba naopak! Urobte si ho pre istotu viac, pretože sa po ňom len zapráši.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 ks cibule
  2. 3 strúčiky cesnaku
  3. 50 g sadla (na vymazanie pekáča)
  4. 500 g bravčového pleca
  5. 250 g bravčového bôčika bez kosti
  6. 100 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
  7. 3 lyžičky soli
  8. 2 lyžičky korenia
  9. Štipka rasce

Na červenú kapustu

  1. Červená kapusta (nakrájaná najemno)
  2. 2 bobkové listy
  3. Aníz
  4. ½ lyžičky mletej škorice
  5. 200 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  6. 50 g cukru kryštál
  7. 75 ml jablčného octu
  8. 2 jablká (zbavené jadrovníkmi a nakrájané na mesiačiky)

Postup

  1. Rúru si zapneme na 200 stupňov
  2. Cibuľu si olúpeme a nakrájame na kolieska
  3. Ošúpané strúčiky cesnaku nakrájame na plátky
  4. Pekáč na mäso vymažeme masťou (nebojte sa poriadne vrstvy masti)
  5. Cesnak spoločne s cibuľou potom navrstvíme do pekáča
  6. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky a pridáme do misy
  7. Tam mäso dôkladne osolíme, okoreníme, pridáme rascu a poriadne všetko premiešame
  8. Nekorenené bravčové mäso nasypeme do pekáča k cibuli a cesnaku a pridáme 50 ml vývaru
  9. Pekáč s mäsom prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry
  10. Moravské vrabce pečieme asi 1 hodinu
  11. V priebehu pečenia mäso otáčame a podľa potreby podlievame vývarom
  12. Keď je mäso dostatočne mäkké, zložíme pokrievku a pokračujeme v pečení, kým nie je zlatisté ďalších 30 minút
  13. Medzitým si pripravíme kapustu
  14. Všetky ingrediencie okrem jabĺk dáme do veľkého hrnca a okoreníme
  15. Hrniec dáme na platňu a zapneme ho na strednú teplotu
  16. Kapustu v hrnci privedieme do varu
  17. Potom teplotu znížime a varíme ďalších 30 minút
  18. Pridáme jablká a pokračujeme vo varení po dobu 15 minút, kým nezmäknú
  19. Moravského vrabca podávame a červenou kapustou a vypečenou šťavou z výpečkov

Neviete si rady, akú prílohu k tomuto receptu na moravského vrabca naservírovať?
Vyskúšajte tieto klzáky čiže chlpaté knedle , sú úplne fantastické a mäsko s kapustou krásne doplní!

Bravčové kúsky pomaly pečené v rúre na červenej kapuste.
Zdroj: thisfarmgirlcooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.