Tatrankové guličky so Salkom

Tatrankové guličky so Salkom

Tento recept by som zvlášť odporučila tým, ktorí milujú sladké, ale naozaj, naozaj sladké maškrtenie. Kombinácia kondenzovaného mlieka, čokolády, marshmellow a oblátok nie je pre žiadnych začiatočníkov, ale pre skúsených cukrovinkárov.

Čo budeme potrebovať

  1. 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
  2. 200 g polosladkej čokolády (nasekané na kúsky)
  3. 12 marshmallows
  4. 500 g čokoládových tatraniek (nasekaných nadrobno)
  5. 60 g drvených grahamových sušienok (alebo nasekaných orechov na ozdobu)

Postup

  1. Vo veľkej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry zmiešame sladené kondenzované mlieko a čokoládové tatranky
  2. Zahrievame v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch a vždy dobre premiešame
  3. Zahrievame a miešame asi 1 minútu, kým zmes nebude hladká
  4. Pridáme marshmallow a zahrievame ďalších 30-60 sekúnd, pokiaľ nebude zmes hladká
  5. Čokoládovú zmes dáme na 2 hodiny do chladničky
  6. Malou kovovou naberačkou dávame guličky z náplne na plech vyložený papierom na pečenie
  7. Guľôčky vložíme do mrazničky a zmrazíme na jednu hodinu
  8. Pomocou špáradla namáčame tatrankové guličky do rozpustenej čokolády a vždy ich oklepeme o stenu misky, aby sme odstránili prebytok čokolády
  9. Ihneď guličky posypeme drvenými grahamovými sušienkami
  10. Guličky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke alebo mrazničke
Najlepšie krémové guličky plné chuti z kondenzovaného mlieka, čokolády a sušienok.
Zdroj: kitchenathoskins.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.