Prečo si nepripraviť tokáň napríklad z hovädzích líčok? Je to pochúťka! Nezabudnite ich podliať červeným vínom a podusiť, a vznikne vám úplne luxusný víkendový obed.
Ingrediencie
- 600 g hovädzích líčok
- 2 lyžice sadla
- 300 g cibule
- cesnak podľa chuti
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- paradajkový pretlak
- rasca podľa chuti
- 300 ml červeného vína
- chilli paprička
- majorán
Postup
- Hovädzie líčka očistite a nakrájajte na rezančeky.
- Nakrájanú cibuľu opražte na masti dozlatista.
- Pridajte mäso a spolu osmažte.
- Pridajte paradajkový pretlak a orestujte.
- Podlejte červeným vínom a nechajte odpariť.
- Podlievajte hovädzím vývarom alebo vodou a duste domäkka pod pokrievkou.
- Pridajte cesnak, korenie, rascu, chilli a soľ.
- Nakoniec pridajte majoránku a nechajte prejsť varom.
- Podávajte s domácim chlebom alebo tarhoňou.