Tokáň z hovädzích líčok

Tokáň z hovädzích líčok

Prečo si nepripraviť tokáň napríklad z hovädzích líčok? Je to pochúťka! Nezabudnite ich podliať červeným vínom a podusiť, a vznikne vám úplne luxusný víkendový obed.

Ingrediencie

  • 600 g hovädzích líčok
  • 2 lyžice sadla
  • 300 g cibule
  • cesnak podľa chuti
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • paradajkový pretlak
  • rasca podľa chuti
  • 300 ml červeného vína
  • chilli paprička
  • majorán

Postup

  1. Hovädzie líčka očistite a nakrájajte na rezančeky.
  2. Nakrájanú cibuľu opražte na masti dozlatista.
  3. Pridajte mäso a spolu osmažte.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a orestujte.
  5. Podlejte červeným vínom a nechajte odpariť.
  6. Podlievajte hovädzím vývarom alebo vodou a duste domäkka pod pokrievkou.
  7. Pridajte cesnak, korenie, rascu, chilli a soľ.
  8. Nakoniec pridajte majoránku a nechajte prejsť varom.
  9. Podávajte s domácim chlebom alebo tarhoňou.
Omáčka s hovädzím mäsom servírovaná v hrnci s chilli papričkou.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.