Hovädzie tokáň na víne

Hovädzie tokáň na víne

Vyskúšajte obľúbený variant s hovädzím mäsom pripravovaný na bielom víne. K tejto omáčke sa skvele hodí ryža či zemiaky.

Ingrediencie

  • 800 g hovädzieho boku
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 a 1/2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • paradajkový pretlak

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na prúžky s hrúbkou 5 mm a dĺžkou 5 cm.
  2. Na oleji orestujte cibuľu dozlatista.
  3. Pridajte mäso a opečte zo všetkých strán.
  4. Dochuťte soľou a korením.
  5. Pridajte cesnak a víno, prikryte pokrievkou a duste na miernom ohni.
  6. V prípade potreby podlejte trochou vody.
  7. Keď je mäso napoly uvarené, pridajte paradajkový pretlak. V prípade potreby pridajte trochu vody a pokračujte v varení, kým nie je mäso hotové. Nechajte tekutinu čo najviac zredukovať.
  8. Omáčka sa hodí k vareným alebo šťouchaným zemiakom, ryži alebo polente.
Omáčka s hovädzím mäsom servírovaná v dvoch panviciach av jednom hrnci s vedľa položenými mištičkami ovocia a prílohy.
www.itshungarian.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.