Vyskúšajte obľúbený variant s hovädzím mäsom pripravovaný na bielom víne. K tejto omáčke sa skvele hodí ryža či zemiaky.
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho boku
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 a 1/2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 200 ml suchého bieleho vína
- paradajkový pretlak
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na prúžky s hrúbkou 5 mm a dĺžkou 5 cm.
- Na oleji orestujte cibuľu dozlatista.
- Pridajte mäso a opečte zo všetkých strán.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte cesnak a víno, prikryte pokrievkou a duste na miernom ohni.
- V prípade potreby podlejte trochou vody.
- Keď je mäso napoly uvarené, pridajte paradajkový pretlak. V prípade potreby pridajte trochu vody a pokračujte v varení, kým nie je mäso hotové. Nechajte tekutinu čo najviac zredukovať.
- Omáčka sa hodí k vareným alebo šťouchaným zemiakom, ryži alebo polente.