Pripravte si túto delikatesu, ktorá sa stane vašim novým obľúbeným dezertom! Kombinácia josty a vanilkového krému je úplne vynikajúca.
Ingrediencie
- 300 g josty, bez stopiek
- 50 g cukru krupica
- 15ml bezinkové limonády
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 ml gréckeho jogurtu bez tuku
- 30 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Jostu, práškový cukor a bezinkovú limonádu dajte do panvice na stredný plameň.
- Často miešajte, kým zmes nezačne bublať (asi 5 minút).
- Mierne stlmte plameň a 5 minút varte.
- Uvarenú jostu nasypte do misky, roztlačte vidličkou a nechajte vychladnúť, než ju dáte do chladničky.
- Medzitým ušľahajte vo veľkej mise jogurt, práškový cukor a vanilku do hladka.
- Vyšľahajte smotanu, kým nezhustne a neudrží špičky.
- Opatrne premiešajte šľahačku s jogurtovou zmesou a neprepracujte.
- Keď pyré z josty vychladne, vyberte ho z chladničky a vmiešajte do smotanovej zmesi tak, aby ste vytvorili vlnky.
- Rozdeľte do 6 pohárov a pred podávaním nechajte minimálne 20 minút vychladnúť.
Máme pre vás aj ďalšie recepty na pohár s ovocím v 5 luxusných verziách. Ochutnajte ich všetky!