Chuť josty je naozaj špeciálna a skvele sa hodí práve do cheesecaku. Vyskúšajte tento delikátny dezert, ktorý je taký jednoduchý na prípravu!
Ingrediencie
- 250 gramov ovsených sušienok
- 80 gramov masla
- 3 vajcia
- 450 gramov mascarpone
- 200 gramov smotany na šľahanie
- 150 gramov práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 100 gramov josty (odstráňte stopky)
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Sušienky rozdrobte v kuchynskom robote na omrvinky a potom ich spojte s rozpusteným maslom.
- Zmes vtlačte na dno 26 cm tortovej formy.
- Pečte 5-7 minút.
- Vo veľkej mise vyšľahajte ručným mixérom na strednú rýchlosť vajcia s práškovým cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty.
- Znížte rýchlosť na nízku a pridajte mascarpone, smotanu na šľahanie a vanilkový extrakt.
- Šľahajte do hladka.
- Na upečený základ nalejte tvarohový krém.
- Polovicu josty opatrne položte na koláč.
- Cheesecake pečte 20 minút a potom vrch posypte zvyškom josty.
- Pečte 20 minút.
- Cheesecake nechajte pri izbovej teplote úplne vychladnúť, prikryte ho a nechajte cez noc v chladničke, aby úplne stuhol.
- Podávajte druhý deň.
Tento famózny dezert získal takú obľubu, že je improvizovaný do mnohých podôb. Poradíme vám, ako urobiť náramný cheesecake v pečenom aj nepečenom variante!