Pečený cheesecake s jostou

Pečený cheesecake s jostou

Chuť josty je naozaj špeciálna a skvele sa hodí práve do cheesecaku. Vyskúšajte tento delikátny dezert, ktorý je taký jednoduchý na prípravu!

Ingrediencie

  • 250 gramov ovsených sušienok
  • 80 gramov masla
  • 3 vajcia
  • 450 gramov mascarpone
  • 200 gramov smotany na šľahanie
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 100 gramov josty (odstráňte stopky)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. Sušienky rozdrobte v kuchynskom robote na omrvinky a potom ich spojte s rozpusteným maslom.
  3. Zmes vtlačte na dno 26 cm tortovej formy.
  4. Pečte 5-7 minút.
  5. Vo veľkej mise vyšľahajte ručným mixérom na strednú rýchlosť vajcia s práškovým cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty.
  6. Znížte rýchlosť na nízku a pridajte mascarpone, smotanu na šľahanie a vanilkový extrakt.
  7. Šľahajte do hladka.
  8. Na upečený základ nalejte tvarohový krém.
  9. Polovicu josty opatrne položte na koláč.
  10. Cheesecake pečte 20 minút a potom vrch posypte zvyškom josty.
  11. Pečte 20 minút.
  12. Cheesecake nechajte pri izbovej teplote úplne vychladnúť, prikryte ho a nechajte cez noc v chladničke, aby úplne stuhol.
  13. Podávajte druhý deň.
Koláč ozdobený ovocím.
www.myreillerecipes.com

Tento famózny dezert získal takú obľubu, že je improvizovaný do mnohých podôb. Poradíme vám, ako urobiť náramný cheesecake v pečenom aj nepečenom variante!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.