Džem z josty

Džem z josty

Z plodov josty sa dá pripraviť báječný džem s plnou chuťou bez nutnosti pridávať pektín. Potrebný cukor sa bude líšiť v závislosti od zrelosti ovocia a vašich chuťových preferencií.

Ingrediencie

  • 4 šálky josty, odstopkované
  • 2-4 hrnčeky cukru
  • 1/4 šálky limetkovej šťavy

Postup

  1. Jostu umyte a odstopkujte a priveďte do varu vo veľkom hrnci s 1/4 šálkou limetkovej šťavy.
  2. Potom, čo bobule začnú púšťať šťavu, pridajte cukor a pred ochutnaním niekoľko minút povarte, aby ste skontrolovali sladkosť.
  3. V prípade potreby pridajte viac cukru a pokračujte vo varení.
  4. Skúšku tuhosti urobte tak, že na studený tanier kvapnete trochu horúceho džemu, necháte vychladnúť, a pokiaľ nesteká, je hotový.
  5. Nalejte do sterilizovaných pollitrových pohárov a spracujte 10 minút vo vodnom kúpeli.
  6. Vyberte poháre z vody a nechajte cez noc vychladnúť na uteráku alebo horúcej podložke.
  7. Užite si to!
Ovocný džem serírovaný v miske s vedľa položeným čerstvým ovocím.
www.cupofsugarpinchofsalt.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na domácu zmrzlinu a pripravte si skvelé letné osvieženie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.