Vanilková zmrzlina s jostou

Vanilková zmrzlina s jostou

Ozvláštnite domácu zmrzlinu jostou. Dodá jej to skvelý šmrnc a nielen vaše deti budú nadšené!

Ingrediencie

Na vanilkovú zmrzlinu:

  • 400 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový struk
  • 6 žĺtkov, rozšľahaných
  • 100 g krupicového cukru

Na jostu:

  • 400 g jostaberry
  • 200 g krupicového cukru

Postup

  1. Mlieko a smotanu dajte do hrnca.
  2. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte, vyškrabnite semienka a struk pridajte do hrnca.
  3. Pomaly zahrievajte za občasného miešania, kým nie je zmes horúca, ale nenechajte ju variť.
  4. Medzitým si v mise ušľahajte žĺtky a cukor.
  5. Keď je mliečna zmes dostatočne horúca, nalejte ju za stáleho šľahania k vajciam a cukru.
  6. Vráťte zmes do hrnca a za stáleho miešania jemne zahrievajte, pokiaľ nie je zmes dostatočne hustá.
  7. To môže trvať až 15 minút.
  8. Zložte z platne a nechajte vychladnúť, potom aspoň 2 hodiny chlaďte v chladničke.
  9. Jostu a cukor dajte do hrnca, prikryte a varte domäkka, občas premiešajte, aby sa cukor rozpustil.
  10. Akonáhle sa z josty začnú oddeľovať šupky a potečie šťava, stiahnite z ohňa.
  11. Nechajte chvíľu vychladnúť a potom jostu rozmixujte v mixéri.
  12. Preceďte cez sitko, aby ste odstránili šupky a kôstky, a sirup nechajte odkvapkať, kým vám v site nezostane suchá dužina.
  13. Sirup zakryte a nechajte niekoľko hodín chladiť.
  14. Vychladenú mliečnu zmes dobre premiešajte, a potom ju ušľahajte v stroji na výrobu zmrzliny podľa pokynov výrobcu.
  15. Keď je zmes hustá a takmer zamrznutá, prilejte do stroja sirup podľa potreby.
  16. Preneste do plastovej nádoby a zmrazte.
  17. Pred podávaním nechajte mierne zmäknúť.
Žena s klobúkom, ktorá drží v ruke vanilkovo-ovocnú zmrzlinu.
www.thesimplethings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.