Vianočné orechové fúkané rožky

Vianočné orechové fúkané rožky

Vianoce sú tak krásnym sviatkom a všetko musí byť dokonalé. Preto ak túžite po cukroví, ktoré má dokonalú chuť, vôňu a tvar tak si upečte tieto fúkané rožky z orechov a dozaista nebudete ľutovať!

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g práškového cukru
  2. 100 g hladkej múky
  3. Lyžička jedlej sódy
  4. 125 g vlašských orechov
  5. 125 g zmäknutého masla

Na polevu

  1. 50 horkej čokolády
  2. Lyžica orechového oleja

Postup

  1. Do misy preosejeme cukor, múku a sódu
  2. Pridáme mleté orechy a navrch rozkrájame zmäknuté maslo
  3. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto
  4. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  5. Z cesta si odoberáme malé kúsky a tie potom vtláčame do formičiek na rožky tak, aby cesto neprečnievalo von
  6. Orechové rožky skladáme, je vedľa seba na plech
  7. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15–20 minút, kým nie sú zlatisté
  8. Plech vyberieme a rožky necháme vychladnúť, a potom ich z formičiek vyklepeme
  9. Čokoládu si rozohrejeme na vodnom kúpeli s olejom alebo v žiaruvzdornej miske v mikrovlnnej rúre v 20 sekundových intervaloch
  10. Fúkané orechové rožky potom v čokoláde namáčame a necháme ju stuhnúť

Pokiaľ nemáte dostatočné množstvo formičiek a nechce sa vám čakať kým sa tých niekoľko kúskov upečie, použite malý trik.
Formičku si vysteľte potravinárskou fóliou a cesto do nej normálne vtlačte a vytvarujte. Potom rožok z formičky vyklopte na plech a normálne ho upečte.
Zostane mu rovnaký tvar ako keby bol pečený vo formičke.


Ďalšie nápady na úžasné pečivo s touto surovinou nájdete v týchto receptoch na pečivo z orechov . Tak sa inšpirujte!

Krehké a nadýchané cesto s orechmi máčané v rozpustenej čokoláde.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.