Vanilkové rožteky s orechmi

Vanilkové rožteky s orechmi

Kombinácia voňavej vanilky a krémových orechov je to najlepšie čo sa na sviatočnej tabuli môže objaviť. Tento recept na orechové rožteky s vanilkou, ale v sebe poskytuje oveľa viac! Dajú sa podávať aj ako sladké pohostenie keď čakáte návštevu alebo ako jeden chod k nedeľnému brunchu alebo ako sladkosť pre tých najmenších stravníkov.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g hladkej múky
  2. Štipka soli
  3. 250 g studeného masla (nakrájaného na kocky)
  4. Bielok
  5. Žĺtok
  6. 200 g kyslej smotany
  7. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  8. 150 g jemne nasekaných vlašských orechov
  9. 150 g cukru
  10. Lyžička mletej škorice

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ a navrch nakrájame maslo
  2. Rukú zmes premiešavame, kým nepripomína hrubú posýpku
  3. V malej miske rozšľaháme žĺtok, kyslú smotanu a vanilku
  4. Všetko pridáme k omrvinke a dobre premiešame
  5. Cesto prikryjeme a dáme do chladničky na 4 hodiny alebo cez noc
  6. Cesto rozdelíme na tretiny
  7. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme každý kus cesta na 10 kruh
  8. V miske si zmiešame namleté vlašské orechy, cukor a škoricu
  9. Orechovou zmesou posypeme každý vyvaľkaný plát, necháme si trochu na finálne posypanie
  10. Každý plát potom nakrájame na 12 trojuholníkov
  11. Každý trojuholník zrolujeme od širokého konca a vyskladáme ich na papierom na pečenie vyložené plechy
  12. Konce každého orechového rohlíčky zahneme do tvaru mesiaca
  13. Bielky ušľaháme do snehu a metličkou ním rožky potrieme
  14. Povrch rožkov posypeme zvyšnou orechovou zmesou
  15. Plechy vložíme do rúry a pečieme pri 160 stupňoch 18-20 minút, kým nezhnednú
  16. Vyberieme ich na mriežku, aby vychladli, a potom podávame alebo skladujeme vo vzduchotesnej nádobe
Orechy a kyslou smotanou plnené krehké vanilkové cesto, položené na bielej tácke.
Zdroj: earlybrawd.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.