Vianočné kokosové rožky

Vianočné kokosové rožky

Tradičné rožky s kokosom, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou vianočnej tácky s cukrovinkami. V našom recepte vám prinášame dokonca dve možnosti ako cesto vytvarovať, aby výber z tvarov bol o niečo pestrejší.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g rozpusteného masla
  2. 175 g kryštálového cukru
  3. Lyžička prášku do pečiva
  4. 2 vajcia
  5. 500 g jemne strúhaného kokosu (polosladký alebo nesladený)
  6. 500 g hladkej múky
  7. 250 g kokosovej múky

Na cukrovú posypku

  1. 100 g práškového cukru
  2. Vrecko vanilkového cukru

Postup

  1. Do stredne veľkého hrnca pridáme studené maslo a rozpustíme ho pri nízkej teplote
  2. Akonáhle sa rozpustí, odstránime ho z tepla a pred ďalším použitím ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  3. Keď je maslo teplé (nie horúce), pridáme cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí a dobre nespojí s maslom
  4. Pridáme vajcia a pokračujeme v miešaní
  5. Pridáme prášok do pečiva a pokračujeme v miešaní
  6. Zmes prelejeme do veľkej misy a pridáme kokos
  7. Keď je všetko dôkladne premiešané, pridáme obe múky a pokračujeme v miešaní, kým sa všetko nezapracuje do cesta
  8. Cesto vyberieme z misy a pokračujeme v miesení ručne
  9. Cesto rozdelíme na polovicu a z každého vytvoríme rôzne tvarované koláče z kokosu
  10. Na kokosové rožky z cesta odlomíme ½ lyžičky av rukách z nej vyvaľkáme guľu
  11. Potom guľôčku vyvaľkáme do tvaru dlhej rolky a ohneme ju ako do tvaru polmesiaca
  12. Na sušienky v tvare mašle z cesta odlomíme ½ lyžičky av rukách z nej vytvarujeme guľu
  13. Potom guľôčku vyvaľkáme ako rezancu a oba konce jemne stlačíme vidličkou, aby pripomínali mašličku
  14. Plech vyložíme papierom na pečenie a oba druhy cukroviniek na ne prenesieme
  15. Kokosové rožky aj kokosové mašličky pečieme pri 160 stupňoch po dobu 15 minút
  16. Potom ich necháme na 5 minút vychladnúť
  17. Pripravíme si zmes práškového cukru a vanilkového cukru
  18. Rožteky aj mašličky, ešte ľahko teplé, v cukrovej zmesi obaľujeme
  19. Potom ich necháme úplne vychladnúť a skladujeme ich na chladnom mieste
Krehké vianočné pečivo z kokosu a posypané cukrom.
Zdroj: cakewhiz.com

Pokiaľ nemáme dostatok formičiek, tak formičky vyložíme potravinársku fóliu a cesto vytlačujeme do formičky. Rohlík potom vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vznikne rovnako tvarovaný rožok, ako keby bol pečený vo formičke.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.