Rožky s kokosom máčané v čokoláde

Rožky s kokosom máčané v čokoláde

Tieto maslové kokosové rožky sú skutočne veľmi jednoduché na prípravu. Vzniknuté krehké pečivo sa hodí nielen ako sviatočné pohostenie, ale aj ako rýchla sladká desiata, keď túžite po niečom malom na zahryznutie.

Čo budeme potrebovať

  1. 375 g práškového cukru
  2. 250 g masla (zmäkčeného)
  3. Veľké vajcia
  4. 2 lyžičky vanilky
  5. 450 g hladkej múky
  6. 200 g kokosovej múky (alebo strúhaného nesladeného kokosu)
  7. Lyžička kyslej smotany
  8. Lyžička jedlej sódy

Na polevu

  1. 400 g polosladkej čokolády (nasekané na kúsky)
  2. 2 lyžice masla

Na posypanie

  1. 100 g pekanových orechov (jemne nasekaných)

Postup

  1. V miske zmiešame práškový cukor, maslo, vajcia a vanilku
  2. Zmes šľaháme na strednú rýchlosť, pokiaľ nebude krémová
  3. Pridáme múku, smotanu a jedlú sódu
  4. Znovu šľaháme pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko dobre nepremieša
  5. Vzniknuté cesto rozdelíme na štvrtiny
  6. Zabalíme ich do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu chladiť do chladničky
  7. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  8. Každú štvrtinu vyvaľkáme do dlhej rezance
  9. Každú rezancu narežeme na 4 kusy
  10. Každý kúsok vytvarujte do tvaru polmesiaca
  11. Umiestnime ich na plechy vyložené papierom na pečenie
  12. Vložíme do rúry a pečieme 8–10 minút, kým nezozlátnu
  13. Vyberieme ich a necháme úplne vychladnúť
  14. Zmiešame čokoládové kúsky a maslo v malej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry, kde ju v krátkych intervaloch rozpúšťame a premiešavame
  15. Každý kokosový rožok z ½ namočíme v čokoláde
  16. Podľa potreby ihneď posypeme nasekanými pekanovými orechmi
  17. Rožky necháme odpočívať, kým čokoláda nestuhne
Najlepší rožok s orechmi a čokoládou, z kokosového cesta.
Zdroj: joanne-eatswellwithothers.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.