Nie je nič jednoduchšie, než pripravovať akýkoľvek pokrm rýchlo a bez zbytočne veľkého množstva riadu. Kto to potom má umývať, že? Tento pokrm zvládnete v rúre a stačí vám na to jediný pekáč.
Ingrediencie:
- 800 g bravčovej pečienky (môže byť aj krkovica či pliecko)
- 2 hrnčeky dlhozrnnej ryže
- 2 stredne veľké cibule
- 1 lyžička kurkumy
- Soľ podľa chuti
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 hrnčeky zeleninového vývaru
- 1 lyžička tymiánu
Postup:
- Mäso nakrájame na kocky, dáme do hrnca, zalejeme čistou vodou a dáme na sporák.
- Privedieme do varu a varíme po dobu 30 minút, pričom po celý čas pravidelne odoberáme penu.
- Ryžu dáme do sitka a dôkladne preplachujeme, pokiaľ voda, ktorá z nej bude vytekať nebude úplne číra.
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu.
- Dusíme do zmäknutia, pridáme ryžu a pár minút opekáme, kým ryža nezosklovatí.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, kurkumou a tymianom. Zložíme zo sporáka.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme zapekaciu misu.
- Kúsky mäsa scedíme a vložíme do zapekacej misy. Zasypeme ryžou, zalejeme zeleninovým vývarom a premiešame.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 25 minút, kým sa ryža neuvarí.