Jednoducho orestujte mäsité chvosty na kúsku masla a kapary, a potom ich pridajte do maslom natretých a opečených hrčiek. Ak ste milovníkom morských kôrovcov alebo len chcete vyskúšať niečo nové na večeru, všetky recepty s langustou si jednoducho zamilujte a stanú sa bežnou súčasťou vášho jedálnička.
Čo budeme potrebovať
- 340 g langustích chvostov
- ½ lyžičky soli
- 6 lyžíc masla (mäkkého)
- 4 bagetky (hrčky na párok v rožku)
- Lyžica čerstvé pažítky (jemne nakrájané)
- Lyžička citrónovej šťavy
- Lyžička kapary (odkvapkané)
- Kolieska citróna (na podávanie)
Postup
- Chvosty z langusty si cez noc necháme rozmraziť (ak používame mrazené)
- Potom ich dobre scedíme a osušíme
- Rozpálime si veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu
- Každú hrčku alebo bagetku si rozrežeme a premažeme maslom
- Bagetky potom dáme na panvicu a opekáme asi 3–4 minúty, z každej strany
- Bagetky dáme bokom, aby mierne vychladli
- V rovnakej panvici roztopíme ďalšie 2 polievkové lyžice maslo
- Pridáme citrónovú šťavu a kapary
- Vyprážame 2 až 3 minúty, kým kapary nezačnú prskať
- Pridáme langusty a varíme, kým sa neprehrejú
- Zmes v panvici premiešame, tak aby sa langusty obalili v masle
- Zostávajúce 2 polievkové lyžice masla si rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dáme bokom
- Zmes z lángustov rovnomerne naložíme do hrčiek a pokvapkáme ich zvyšným rozpusteným maslom
K tomuto receptu na languste v hrčkach sa najlepšie hodí dokonalý šalát. A tá najlepšia voľba je tento coleslaw , ktorý celý pokrm krásne doplní.