Grilované langusta s nakladaným feniklom

Grilované langusta s nakladaným feniklom

Tento delikátny recept na grilované mäso z morských kôrovcov vytvorí skvelé predjedlo pre každú špeciálnu príležitosť. Mäso preliate jemnou, ale výraznou omáčkou, maslom z morských rias a nakladaným feniklom, ktorý dodáva pokrmu šmrnc a skvele ladí so silnou rybou omáčkou.

Čo budeme potrebovať

  1. 12 langúst (uvarených chvostov)
  2. Olivový olej
  3. Soľ

Na nakladaný fenikel

  • Fenikel
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 ml bieleho vínneho octu
  • 50 ml vody
  • 50 g cukru
  • Lyžička tymiánu
  • Lyžička soli

Na omáčku

  1. Cibuľa (nakrájaná)
  2. 2 zelerové tyčinky (nakrájané)
  3. Fenikel
  4. 3 strúčiky cesnaku
  5. 4 vetvičky tymiánu
  6. Bobkový list
  7. Badián
  8. Lyžička paradajkového pretlaku
  9. 75 ml brandy
  10. 250 ml bieleho vína
  11. 250 g paradajok
  12. 2 l rybieho vývaru

Na cmare

  1. 100 ml cmar
  2. Lyžička citrónovej šťavy
  3. Lyžička citrónovej kôry
  4. Soľ
  5. Korenie

Na maslo z morských rias

  1. 250 g masla
  2. 2 listy morské riasy nori

Postup

  1. Začneme prípravou nakladaného feniklu
  2. Odstránime a uschováme vršky feniklu, potom cibuľku nakrájame na tenké plátky
  3. Fenikel dochutíme soľou a necháme 30 minút odležať
  4. Medzitým si pripravíme rôsol, tým že v hrnci zmiešame biele vín, ocot, cukor, tymian a vôd
  5. Zmes privedieme do varu, a akonáhle sa varí, zložíme hrniec z platne
  6. Z plátkov feniklu umyjeme soľ a starostlivo ich osušíme kuchynskou utierkou
  7. Vložíme do nádoby alebo pohára a prelejeme ho teplým lákom
  8. Prikryjeme a necháme plátky nakladať aspoň 3 hodiny
  9. Kúsky langust pečieme v rúre 20 minút dozlatista
  10. Medzitým na panvici orestujeme cibuľu, zeler, fenikel a cesnak, potom pridáme bylinky a badián
  11. Do panvice pridáme paradajkový pretlak a necháme 2 minúty variť
  12. Do panvice nalejeme brandy s bielym vínom, pridajte paradajky a ďalších 10 minút varíme
  13. Do panvice pridáme vývar a všetko privedieme do varu
  14. Potom mierne znížime teplotu a varíme ďalších 30 minút
  15. Panvicu zložíme z platne a necháme 15 minút odpočívať
  16. Zmes precedíme cez sitko do čistého hrnca a zahrievame, kým sa nezmení na hustú omáčku
  17. Dochutíme a potom panvicu zložíme z platne a udržujeme v teple, kým nebudeme langustu servírovať
  18. Na maslo si v kuchynskom robote namelieme riasu nori, kým sa nevytvorí jemný prášok
  19. Zmäknuté maslo si vyšľaháme, kým nebude krémové a potom vmiešame morskou riasou
  20. Maslo odložíme na chladné miesto, pokiaľ nebude potrebné
  21. Pre cmar zmiešame dohromady mlieko a citrónovú šťavu s kôrou, kým sa dobre nespoja
  22. Podľa chuti dosolíme av prípade potreby pridáme viac citrónovej šťavy
  23. Na platňu postavíme panvicu a rozpálime ju na vysokú teplotu, kým nebude horúca, potom langusty, ochutíme soľou a trochou oleja a vložíme do panvice
  24. Grilujeme ich asi 1 minútu, kým na jednej strane neskaramelizujú
  25. Potom ich vyberieme z panvice a potrieme ich maslom z morských rias
  26. Ak chceme grilovanú langustu podávať, potrieme každý tanier trochou cmaru a lyžičkou omáčky
  27. Na stred taniera naaranžujeme veľkú porciu nakladaného feniklu a navrch dáme grilované langusty a odloženú feniklovú vňať
Grilované kusy šťavnatého mäsa so grilovanou zeleninou a prílohou.
Zdroj: yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.