Plnené rožteky bez kysnutia s čokoládou

Plnené rožteky bez kysnutia s čokoládou

Tieto mini croissanty sú až srandovne jednoduché na prípravu. Namiesto toho, aby sme si doma robili komplikované cesto na croissanty alebo si pripravovali cesto z droždia, použijeme lístkové cesto z obchodu. Potom nám stačí iba 30 minút a voňavé nekysnuté rožteky sú na svete!

Čo budeme potrebovať

  1. Veľké vajcia
  2. Lyžica vody
  3. Balenie lístkového cesta
  4. 115 g polosladkých malých kúskov čokolády

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Dva plechy si vyložíme papierom na pečenie alebo nepriľnavou podložkou na pečenie
  3. Vajcia a vodu si v malej miske rozšľaháme a dáme bokom
  4. Pracovnú plochu ľahko pomúčime a rozložíme jeden plát lístkového cesta
  5. Lístkové cesto rozvaľkáme
  6. Potom ho rozrežeme na polovicu a potom každú polovicu nakrájame na štyri obdĺžniky (vytvoríme osem menších obdĺžnikov)
  7. Teraz rozrežeme každý obdĺžnik diagonálne na dva trojuholníky (vytvoríme 16 trojuholníkov)
  8. Do stredu každého trojuholníka pridáme asi 2 lyžičky nasekaných kúskov čokolády
  9. Potom každý trojuholník zrolujeme
  10. Každý rožok položíme švom dole tak, aby špička rožku bola zastrčená
  11. Vršky plnených rožkov zľahka potrieme vajíčkom
  12. Rožky vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút do zlatista

Viete čo je skvelá kombinácia? Černice a čokoláda. A viete kde tento recept na zavárané černice s čokoládou nájdete? No, predsa u nás! Tak šup a naplňte svoje rožky lahodnou černicovou marmeládou s čokoládou !

Rožky z lístkového cesta s náplňou z jemnej čokolády.
Zdroj: simplystacie.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.