Slané kysnuté rožteky plnené šunkou a syrom

Slané kysnuté rožteky plnené šunkou a syrom

Čerstvé domáce pečivo plnené šunkou a syrom je absolútnou lahôdkou každý deň v týždni. Zvlášť cez víkend, kedy môžete byť konečne leniví a toto je skvelý a jednoduchý recept, ktorý je pre také dni ideálny.

Čo budeme potrebovať

Na rožky

  1. 320 ml teplého mlieka
  2. Vajcia
  3. 2 lyžičky sušeného droždia
  4. Lyžica cukru
  5. Lyžica soli
  6. 60 g masla (rozpusteného)
  7. 500 g hladkej múky
  8. 125 g polohrubej múky (na miesenie)

Na náplň

  1. 230 g plátkov šunky (alebo inej údeniny)
  2. 230 g syra (plátky)

Na potretie

  1. Vajcia
  2. 2 lyžice vody
  3. 2 lyžice čiernych alebo bielych sezamových semienok

Postup

  1. V mise si zmiešame teplé mlieko, droždie, cukor, maslo a vajcia
  2. Premiešame a necháme 3 minúty speniť
  3. Vo veľkej mise si zmiešame múku a soľ
  4. Pridáme kvasnicovú zmes a dobre premiešame
  5. Zo zmesi miesime cesto
  6. Keď je cesto mäkké, lesklé, ale stále ľahko lepivé vytvarujeme ho do gule
  7. Cesto dáme do olejom vymastenej misy
  8. Povrch cesta potrieme olejom, aby sme sa zabránili vysychaniu
  9. Zakryjeme ho čistou kuchynskou utierkou a necháme ho na teplom mieste 60 až 90 minút kysnúť, kým nezdvojnásobí objem
  10. Keď cesto vykysne, preložíme ho na pomúčenú pracovnú plochu a rozdelíme ho na 4 menšie kusy
  11. Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ten potom rozrežeme na niekoľko menších štvorcov
  12. Na každá z nich rozložíme plátok šunky a syra a cesto od jedného kraja zrolujeme
  13. Plnené rohlíčky naukladáme na papierom na pečenie vyložený plech a zakryjeme ich čistou utierkou a necháme ich 30 až 45 minút kysnúť.
  14. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  15. Rožky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami
  16. Plnené rohlíčky pečieme 25 až 30 minút, kým nezískajú pekne zlatohnedú farbu
  17. Vyberieme ich z rúry a necháme 5 minút vychladnúť na mriežke

Podobne jednoduché a rýchle recepty ako sú tieto na plnené rožky je tento výber tých najlepších slimákov z lístkového cesta , a to na slané ale aj sladké varianty. Stačí sa len vybrať!

Delikátne kysnuté cesto naplnené výbornou šunkou a syrom.
Zdroj: fromvalerieskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.