Pre tento recept rada používam tmavý kokosový rum, ktorý napomôže k zvýrazneniu kokosovej chuti guličiek. Pokiaľ chcete, môžete použiť aj bežný tmavý rum, dosiahnete tým výraznú rumovú chuť, skôr než kokosovú.
Čo budeme potrebovať
- 350 g vanilkových sušienok
- 200 g pekanových orechov
- 90 g práškového cukru
- 60 g vysoko kvalitného kakaa
- 30 ml tmavého kokosového rumu (môžete použiť bežný tmavý rum)
- 3 lyžice svetlého kukuričného sirupu
- 200 g strúhaného kokosu (na obalenie)
Postup
- Kokos nasypeme do nádoby kuchynského robota a spracujte, pokiaľ nebude jemný
- Kokos dáme bokom do plytkej misky na neskoršie použitie
- Sušienky a orechy vložíme do kuchynského robota
- Prísady spracovávame, kým nebudú namleté na malé kúsky
- Zmes sušienok a orieškov nasypeme do veľkej misy a pridáme práškový cukor a kakao
- Miešame, aby sa ingrediencie spojili
- Pridáme kukuričný sirup a rum
- Znovu premiešame
- Možno na miešanie budeme musieť použiť ruky, aby sa ingrediencie rovnomerne prepojili
- Rukami alebo malou naberačkou na sušienky urobíme zo zmesi guličky
- Každú guľôčku obalíme v odloženom kokose
- Uchovávame vo vzduchotesnej nádobe
- Pred podávaním ich necháme aspoň jeden deň odležať, aby sa chuť rozvinula
Pre ďalšiu rumovú inšpiráciu siahnite po týchto receptoch na rumové vianočné pečivo a pochutnajte si!