Orechové guličky

Orechové guličky

Najjednoduchšie nepečené proteínové guličky na svete zo štyroch rôznych druhov orechov, dajú vzniknúť štyrom rôznym príchutiam – čokoládovo arašidové pokušenie, pochutina z tahini pasty, guličky so škoricou a hrozienkami a mandľová radosť. Urobte si 10 minút času na výrobu týchto dobrôt a maškrtte zdravo celý deň!

Čo budeme potrebovať

Na arašidové guličky

  1. 400 g ovsených vločiek
  2. 250 g prírodného arašidového masla
  3. 60 g medu (alebo javorového sirupu)
  4. 50-60 g čokoládového proteínového prášku (alebo kakaa)
  5. 2 lyžice čokoládových lupienkov

Na mandľové guličky

  1. 400 g ovsených vločiek
  2. 250 g prírodného mandľového masla
  3. 60 ml medu (alebo javorového sirupu)
  4. 50-60 g čokoládového proteínového prášku (alebo kakaa)
  5. 2 lyžice nesladeného strúhaného kokosu
  6. 75 g mletých mandlí

Na kešu guličky

  1. 400 g ovsených vločiek
  2. 250 g kešu masla
  3. 60 ml medu (alebo javorového sirupu)
  4. 50-60 gramov vanilkového proteínového prášku
  5. 2 lyžice hrozienok
  6. ¼ lyžičky škorice
  7. 75 g trstinového cukru

Na sezamové guličky

  1. 400 g ovsených vločiek
  2. 200 g tahini
  3. 60 ml medu (alebo javorového sirupu)
  4. 50-60 gramov vanilkového proteínového prášku
  5. 2 lyžice mini čokoládových lupienkov
  6. 75 g kakaa

Postup

  1. Na arašidové nepečené guličky vložíme vločky, arašidové maslo, med, proteínový prášok a čokoládové lupienky do veľkej misy
  2. Ingrediencie miešame, aby sa spojili
  3. Z počiatku sa nám cesto môže zdať príliš husté a bude potrebné trochu sily, ale pri dlhšom miešaní sa spojí
  4. Akonáhle sa ingrediencie spoja, použijeme malú naberačku na cesto na naberanie a tvarujeme ho do guličiek
  5. Uchovávajte v zakrytej nádobe v chladničke alebo mrazničke
  6. Na mandľové guličky dáme do veľkej misy vločky, mandľové maslo, med, proteínový prášok a strúhaný kokos
  7. Všetko spolu zmiešame, aby sa prísady spojili
  8. Cesto bude hutné, ale dlhším spracovaním sa ingrediencie premiešajú
  9. Potom z cesta tvarujeme guličky
  10. Tie následne obalíme v mletých mandliach a dáme ich do
  11. Na nepečené kešu guličky dáme do veľkej misy vločky, kešu maslo, med, proteínový prášok, hrozienka a škoricu
  12. Všetko spoločne zmiešame a následne z cesta tvarujeme guličky
  13. Guľôčky následne obalíme v trstinovom cukre a uchovávame v chlade
  14. Na guličky zo sezamu dáme do veľkej misy vločky, tahini, med, proteínový prášok a čokoládové lupienky
  15. Všetko premiešame az cesta vytvarujeme guličky
  16. Vytvarované guličky obalíme v kakau a uchovávame v chlade
Lahodné guličky na štyri rôzne spôsoby a z rôznych orechov.
Zdroj: nikkisplate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.