Dule si veľmi dobre rozumejú s rôznymi druhmi korenia, čo dokazuje aj tento skvelý recept, ku ktorému sa určite čas od času radi vrátite.
Ingrediencie:
- 3 olúpané dule (zbavené jadrovníkom a nakrájané na kúsky)
- 300 ml vody
- 1 chemicky neošetrený citrón
- 1 tyčinka škorice
- 1 badián
- 3 struky kardamómu
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 – 2 polievková lyžica javorového sirupu
Postup:
- Do 200 ml vody vytlačíme citrón a pripravené dule ihneď vložíme do citrónovej vody, aby nezhnedli.
- Potom dule scedíme, prepláchneme a vložíme ich do stredne veľkej panvice s korením, javorovým sirupom a 100 ml vody.
- Privedieme do varu, potom prikryjeme a varíme na miernom ohni 20–30 minút, kým dule nezmäknú.
- Vyberieme celé korenie a ešte teplé podávame len tak samotné, ako prílohu k slanému jedlu alebo pri raňajkách s kašou.