Pre niekoho úplne nemysliteľná potravina, ktorá je u ďalšieho vysoko cenená pre svoju lahodnú chuť. V surovej podobe je síce trochu gumová a na niečí vkus až veľmi aromatická.
Akonáhle však prejde tepelnou úpravou, prekvapí vás, že je huba veľmi chutná. Recept je maximálne jednoduchý a výsledný pokrm poteší aj náročnejších jedincov. Neváhajte omrknúť aj recepty na zapekané huby .
Ingrediencie:
- 400 g čerstvého kučeravého kotrča
- 1 väčšie vajcia
- 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- Soľ aj korenie podľa chuti
Postup:
- Hubu krátko ponoríme do vriacej vody. Potom opláchneme pod tečúcou vodou.
- Nakrájame na 2 – 3 cm hrubé plátky, ponoríme do misky s vodou a dôkladne očistíme od ihličia a rôznych nepozvaných hostí.
- Drobnejšie huby stačí pokrájať na kúsky veľkosti sústa.
- Do misky dáme vajcia, rozšľaháme a postupne v ňom obalíme jednotlivé kúsky mäsa.
- Kotrč z jednej strany osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.
- Vyprážame v panvici, kým nemajú všetky plátky/kúsky huby zlatistú chrumkavú štruktúru, zhruba tak 2 minúty z každej strany.
- Servírujeme s čerstvým chlebom alebo pečivom.