Vyprážaný kotrč kučeravý

Vyprážaný kotrč kučeravý

Pre niekoho úplne nemysliteľná potravina, ktorá je u ďalšieho vysoko cenená pre svoju lahodnú chuť. V surovej podobe je síce trochu gumová a na niečí vkus až veľmi aromatická.

Akonáhle však prejde tepelnou úpravou, prekvapí vás, že je huba veľmi chutná. Recept je maximálne jednoduchý a výsledný pokrm poteší aj náročnejších jedincov. Neváhajte omrknúť aj recepty na zapekané huby .

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvého kučeravého kotrča
  • 1 väčšie vajcia
  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • Soľ aj korenie podľa chuti

Postup:

  • Hubu krátko ponoríme do vriacej vody. Potom opláchneme pod tečúcou vodou.
  • Nakrájame na 2 – 3 cm hrubé plátky, ponoríme do misky s vodou a dôkladne očistíme od ihličia a rôznych nepozvaných hostí.
  • Drobnejšie huby stačí pokrájať na kúsky veľkosti sústa.
  • Do misky dáme vajcia, rozšľaháme a postupne v ňom obalíme jednotlivé kúsky mäsa.
  • Kotrč z jednej strany osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.
  • Vyprážame v panvici, kým nemajú všetky plátky/kúsky huby zlatistú chrumkavú štruktúru, zhruba tak 2 minúty z každej strany.
  • Servírujeme s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Sparassiscrispa vyprážaný s vajcom.
Zdroj: https://www.gone71.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.