Ázijská kuchyňa je populárna, a keď sa kombinuje s netradičnými surovinami, potom máme o dokonalý pokrm postarané. Príprava tohto receptu trvá niečo cez hodinku, ale výsledok vás poteší.
Ingrediencie:
- 400 g kotrča
- 1 polievková lyžica oleja (môžeme použiť aj masť)
- 250 ml kokosového mlieka
- 1 veľká hrsť ázijskej bazalky
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- 1 a 1/2 l vody
- 8 cm čerstvého zázvoru
- 8 cm čerstvého galangalu
- 3 cm čerstvého kencuru
- 1 stonka citrónovej trávy
- 8 listov kafírovej limetky
- 2 kocky hubového vývaru
- 1 lyžička soli
Príloha:
- Ázijské rezance
Postup:
- Zázvor olúpeme a nakrájame najemno. Nakrájame cesnak a cibuľu na drobné kocky. Galangal nakrájajte na 1/2 cm plátky.
- Na lyžici oleja orestujeme cibuľu, cesnak so zázvorom, galangalom a jerukovým purutom.
- Pridáme dôkladne umytý a očistený kotrč, nakrájaný na menšie kúsky. Zhruba po 3 minútach prilejeme horúcu vodu.
- Necháme asi 5 minút prebublávať pod pokrievkou na panvici.
- Pridáme kocky hubového vývaru, prilejeme kokosové mlieko a prihodíme listy limetky a kencur.
- Prihodíme nahrubo nakrájanú ázijskú bazalku. Rezance uvaríme podľa návodu na obale.
- Potom už len stačí servírovať a podľa fantázie ozdobiť.
- Polievku pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a podávame s rezancami.