Vietnamská vyprážaná ryža s bravčovým mäsom

Vietnamská vyprážaná ryža s bravčovým mäsom

Tento pokrm je doslova zo zvyškov, ale nezľaknite sa bude to chuťová jazda! Nechajte sa uniesť lahodným ázijským receptom na restovanú ryžu s bravčovým mäsom. Tento pokrm pripravený s vajcami, cesnakom, zázvorom a zelenou cibuľkou, dochutený rybou omáčkou, vás zasýti sám o sebe, ale bravčové mäso mu dodá ten správny šmrnc!

Čo budeme potrebovať

  1. 3 lyžice rastlinného oleja
  2. 500 g mletého bravčového mäsa
  3. ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  4. 2 lyžičky mletého zázvoru
  5. 2 lyžičky mletého cesnaku
  6. 2 lyžice trstinového cukru
  7. 2 lyžice rybej omáčky
  8. Celá limetka
  9. 100 g jarnej cibuľky (nakrájané na kolieska)
  10. Lyžica sezamových semienok
  11. 4 veľké vajcia
  12. 750 g varenej ryže

Postup

  1. Do veľkej panvice pridáme jednu lyžicu oleja a všetko bravčové mäso
  2. Na stredne vysokú teplotu varíme bravčové mäso 5-7 minút
  3. Vareškou mleté bravčové mäso počas varenia drvíme na menšie kúsky
  4. Pridáme trstinový cukor a dobre premiešame, aby sa bravčové mäso obalilo
  5. Pokračujeme v smažení ďalšie 3–4 minúty
  6. Bravčové mäso preložíme bravčové mäso z panvice do misy a dáme bokom
  7. Pridáme zvyšné dve lyžice oleja do panvice
  8. Pridáme cesnak a zázvor a varíme 3 minúty
  9. Ďalej pridáme rozšľahané vajcia, mleté čierne korenie a rybiu omáčku
  10. Vajcia uvaríme, akoby sme pripravovali miešané vajcia, kým prestanú byť tekuté
  11. K vajciam pridáme ryžu a premiešame
  12. Pridáme mleté bravčové mäso späť do panvice a premiešame s ryžou
  13. Akonáhle je ryža plne prehriata, vypneme sporák teplo
  14. Pridáme zelenú cibuľku a sezamové semienka
  15. Premiešame a ihneď podávame s ďalšou zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami na ozdobu
Wok plný restovanej ryže na masle s vajíčkom a mletým bravčovým mäsom,
Zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.