Tento pokrm je doslova zo zvyškov, ale nezľaknite sa bude to chuťová jazda! Nechajte sa uniesť lahodným ázijským receptom na restovanú ryžu s bravčovým mäsom. Tento pokrm pripravený s vajcami, cesnakom, zázvorom a zelenou cibuľkou, dochutený rybou omáčkou, vás zasýti sám o sebe, ale bravčové mäso mu dodá ten správny šmrnc!
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 500 g mletého bravčového mäsa
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- 2 lyžičky mletého cesnaku
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
- Celá limetka
- 100 g jarnej cibuľky (nakrájané na kolieska)
- Lyžica sezamových semienok
- 4 veľké vajcia
- 750 g varenej ryže
Postup
- Do veľkej panvice pridáme jednu lyžicu oleja a všetko bravčové mäso
- Na stredne vysokú teplotu varíme bravčové mäso 5-7 minút
- Vareškou mleté bravčové mäso počas varenia drvíme na menšie kúsky
- Pridáme trstinový cukor a dobre premiešame, aby sa bravčové mäso obalilo
- Pokračujeme v smažení ďalšie 3–4 minúty
- Bravčové mäso preložíme bravčové mäso z panvice do misy a dáme bokom
- Pridáme zvyšné dve lyžice oleja do panvice
- Pridáme cesnak a zázvor a varíme 3 minúty
- Ďalej pridáme rozšľahané vajcia, mleté čierne korenie a rybiu omáčku
- Vajcia uvaríme, akoby sme pripravovali miešané vajcia, kým prestanú byť tekuté
- K vajciam pridáme ryžu a premiešame
- Pridáme mleté bravčové mäso späť do panvice a premiešame s ryžou
- Akonáhle je ryža plne prehriata, vypneme sporák teplo
- Pridáme zelenú cibuľku a sezamové semienka
- Premiešame a ihneď podávame s ďalšou zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami na ozdobu