Kokosové guličky s čokoládou

Kokosové guličky s čokoládou

Táto sladká dobrota s jemným krémom je zmesou sladkej tvarohovej náplne a kokosu, ktoré sú obalené bohatou čokoládovou polevou z dvoch druhov.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g plnotučného smotanového syra
  2. 2 lyžice masla
  3. Lyžička kokosového extraktu
  4. 750 g práškového cukru (plus ďalší na poprášenie/tvarovanie guličiek)
  5. 250 g sladeného strúhaného kokosu
  6. 400 g mliečnych čokoládových lupienkov
  7. 250 g polosladkých čokoládových lupienkov
  8. 2 lyžice masla

Postup

  1. V stredne veľkej mise pomocou ručného rozmixujeme smotanový syr, maslo a kokosový extrakt, pokiaľ zmes nebude hladká a krémová
  2. Do zmesi najskôr prisypeme polovicu práškového cukru a rozmixujeme
  3. Potom pridáme zvyšnú polovicu práškového cukru a miešame mixérom
  4. Vmiešame sladený strúhaný kokos
  5. Misku zakryjeme plastovým obalom a dáme na 30 minút do chladničky
  6. Plech vyložíme papierom na pečenie
  7. Z vychladnutej zmesi tvarujeme guličky
  8. Vytvarované guličky pokladáme na plech
  9. Pokračujeme v modelovaní guličiek, kým zmes nespotrebujeme
  10. Plech vložíme do mrazničky a guličky chladíme aspoň 1 hodinu
  11. Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložíme kúsky mliečnej čokolády spoločne s jednou lyžicou tuku av 30 sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre zahrievame a priebežne miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nebude hladká
  12. Guľôčky vyberieme z mrazničky
  13. Pomocou vidličky namáčame jedno vajce po druhom do čokolády tak, aby sa úplne obalilo
  14. Vajcia z čokolády vyberieme a jemne s ním poklepeme o stenu misky, aby odkvapkala prebytočná čokoláda
  15. Potom ich pokladáme na papier na pečenie a potom všetky dáme do chladničky na cca 15 minút stuhnúť
  16. Polosladké čokoládové lupienky a zostávajúcu polievkovú lyžicu tuku v 30 sekundových intervaloch taktiež dohladka rozpustíme v mikrovlnnej rúre
  17. Polosladkú čokoládu dáme do igelitového vrecúška, odstrihneme roh a vychladené kokosové guličky v čokoláde, polosladkou čokoládou ešte cik-cak pokvapkáme
  18. Necháme čokoládu stuhnúť, asi 5 minút
  19. Kokosové guličky s čokoládou ihneď podávame alebo ich uchovávame v chlade vo vzduchotesnej nádobe, kým nebudú pripravené na podávanie.
Kokosová guľa obalená vrstvou čokolády a poliate čokoládou.
Zdroj: vanillacrunch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.