Ryža na sladko so škoricou

Ryža na sladko so škoricou

Tento sladký ryžový nákyp je vyrobený tradičným mexickým spôsobom s plnotučným a kokosovým mliekom, spoločne s aromatickou škoricou tvorí perfektnú chutnú kombináciu.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 ml vody
  2. ½ tyčinky škorice
  3. 750 g nevarenej bielej ryže
  4. 500 ml plnotučného mlieka
  5. 500 ml kokosového mlieka
  6. 200 g bieleho cukru
  7. 2 lyžičky mletej škorice

Postup

  1. Zmiešame vodu a tyčinku škorice v hrnci, ktorý zapneme na vysokú teplotu
  2. Zmes privedieme do varu
  3. Varíme asi 5 minút, kým škorica nepustí farbu a neuvoľní chuť
  4. Pridáme ryžu, teplotu znížime na minimum, hrniec prikryjeme a varíme asi 20 minút
  5. Ryža je hotová, keď zmäkne a vstrebe vodu
  6. K ryži postupne pridávame plnotučné mlieko, potom kokosové mlieko
  7. Vmiešame cukor
  8. Všetko varíme odkryté asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezhustne
  9. Sladkú ryžu so škoricou podávame teplú aj studenú
  10. Každú porciu posypeme mletou škoricou a ozdobíme podľa nášho priania
Nadýchaná a krémová ryža na mexický spôsob so škoricou.
Zdroj: theforkedspoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.