Ryžový nákyp z kondenzovaného mlieka

Ryžový nákyp z kondenzovaného mlieka

Sladká a krémová ryžová kaša sa vyrába zo základných ingrediencií, postup neobsahuje žiadne zákernosti a vy si tak vo veľmi krátkom čase môžete vychutnať zdravý, teplý a výdatný pokrm.

Čo budeme potrebovať

  1. 150 g krátkozrnnej ryže
  2. 1 l vody
  3. 200 ml kondenzovaného mlieka
  4. Štipka nastrúhaného muškátového orieška
  5. 4 lyžice šľahačky
  6. 6 lyžíc malinového džemu

Postup

  1. Ryžu dôkladne umyjeme, scedíme a dáme do veľkého hrnca s vodou
  2. Vodu v hrnci privedieme do varu a za občasného miešania jej odkrytú varíme približne 25 minút
  3. Vmiešame kondenzované mlieko, muškátový oriešok a smotanu
  4. Zmes privedieme k miernemu varu
  5. Varíme minimálne niekoľko minút, pokiaľ nebude mať ryžový nákyp požadovanú hustotu
  6. Sladkú ryžu zložíme z platne a podávame s lekvárom
Najlepšia ryža na sladko z kondenzovaného mlieka s marmeládou a hrozienkami.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.