Táto ryžová kaša so slivkami vám nedá šancu prestať, kým nezostane len prázdna miska a úžasná chuť krémového ryžového pokušenia a sladkosť pečených sliviek na jazyku! Táto dobrota sa nedá popísať slovami, to musíte ochutnať.
Čo budeme potrebovať
- 300 g sliviek
- 500 ml ryžového mlieka
- 120 g krátkozrnnej ryže
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 80 ml slivkovej šťavy
- 80 ml portského vína
- 80 g cukru
- Tyčinka škorice
- Škorica (na ozdobu)
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov
- Slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a nakrájame na mesiačiky
- Vložíme ich do zapekacej misy
- Slivkovú šťavu zmiešame s portským vínom a cukrom
- Pridáme tyčinku škorice
- Zmes nalejeme rovnomerne na slivky v zapekacej miske
- Slivky v omáčke premiešame, aby sa obalili, a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 30 minút
- Ryžové mlieko privedieme do varu
- Pridáme ryžu a vanilkový extrakt
- Varíme za občasného miešania po dobu 30 minút
- Ryžový nákyp podávame s upečenými slivkami a so štipkou škorice
Pokiaľ chcete svoje ráno začínať naozaj zdravo tak sa inšpirujte ďalšími receptami tentoraz z ovsených vločiek. Upečte si tieto ovsené lievance alebo si uvarte jednu z týchto ovsených kaší !