Ryžová kaša s tekvicou

Ryžová kaša s tekvicou

Buďte odvážni a vyskúšajte to ešte dnes! Ale varujeme vás, tento jeseň inšpirovaný dezert si jednoducho zamilujete. S ľahkým dotykom vanilkového extraktu, šálkou silnej kávy a tonami tekvicového korenia, sa z tohto receptu na ryžový nákyp stáva perfektné raňajky inšpirované chladnými jesennými ranami.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g nevarenej bielej ryže
  2. 500 ml vody
  3. 250 ml silnej kávy
  4. Lyžica korenia na tekvicový koláč (alebo perníkové korenie)
  5. 250 ml tekvicového pyré
  6. 250 ml mlieka
  7. 200 g kryštálového cukru
  8. lyžice vanilkového extraktu
  9. Šľahačka

Postup

  1. Na začiatok zmiešame nevarenú bielu ryžu, vodu, kávu a korenie na tekvicový koláč v strednom kastróli
  2. Všetko privedieme do varu
  3. Znížime teplotu, prikryjeme a varíme 20 minút
  4. Potom vmiešame tekvicové pyré, mlieko a cukor a pokračujeme vo varení na stredne miernej teplote po dobu 10 minút
  5. Kašu občas premiešame
  6. Hrniec zložíme z platne a sladkú kašu podávame teplú a preliatu šľahačkou
Dokonalá pumpkin spiced kaša so šľahačkou, brusnicami a orechmi.
Zdroj: darngoodveggies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.