Buďte odvážni a vyskúšajte to ešte dnes! Ale varujeme vás, tento jeseň inšpirovaný dezert si jednoducho zamilujete. S ľahkým dotykom vanilkového extraktu, šálkou silnej kávy a tonami tekvicového korenia, sa z tohto receptu na ryžový nákyp stáva perfektné raňajky inšpirované chladnými jesennými ranami.
Čo budeme potrebovať
- 250 g nevarenej bielej ryže
- 500 ml vody
- 250 ml silnej kávy
- Lyžica korenia na tekvicový koláč (alebo perníkové korenie)
- 250 ml tekvicového pyré
- 250 ml mlieka
- 200 g kryštálového cukru
- lyžice vanilkového extraktu
- Šľahačka
Postup
- Na začiatok zmiešame nevarenú bielu ryžu, vodu, kávu a korenie na tekvicový koláč v strednom kastróli
- Všetko privedieme do varu
- Znížime teplotu, prikryjeme a varíme 20 minút
- Potom vmiešame tekvicové pyré, mlieko a cukor a pokračujeme vo varení na stredne miernej teplote po dobu 10 minút
- Kašu občas premiešame
- Hrniec zložíme z platne a sladkú kašu podávame teplú a preliatu šľahačkou