Talianska omáčka s bravčovým mäsom

Talianska omáčka s bravčovým mäsom

Toto jedlo je rovnako ako Taliansko, farebné a plné skvelých kombinácií, ktoré idú neodmysliteľne ruka v ruke. Preto sa pustite aj vy do tejto omáčky v štýle Talianska.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g nakrájaných čerstvých húb
  2. 80 g nakrájanej cibule
  3. Lyžica masla
  4. Strúčik cesnaku, nasekaný
  5. Plechovka (400 g) paradajok nakrájaných na kocky (neodkvapkaných)
  6. 250 g vareného bravčového mäsa nakrájaného na kocky
  7. 125 g nasekanej zelenej papriky
  8. 125 g nakrájanej sladkej červenej papriky
  9. Lyžička talianskeho korenia
  10. ½ lyžičky soli
  11. Štipka cukru
  12. 150 g šálky nevarenej ryže

Postup

  1. Vo veľkom hrnci orestujeme na masle do mäkka huby a cibuľu
  2. Pridáme cesnak a varíme minútu
  3. Vmiešame paradajky, bravčové mäso, papriku, talianske korenie, soľ a cukor
  4. Celú zmes privedieme do varu
  5. Vmiešame ryžu
  6. Hrniec zakryjeme, stiahneme teplotu na strednú a necháme variť, kým nebude ryža hotová
  7. Občas premiešame
  8. Keď je ryža uvarená, hrniec odstránime z platne a necháme ho 5 minút odstáť
  9. Pred podávaním taliansku omáčku s ryžou premiešame
Krémová talianska omáčka z paradajok, paprík, talianskeho korenia a bravčového mäsa.
Zdroj: insidetherustickitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.