Omáčka z pečených paprík

Omáčka z pečených paprík

Táto neskutočne ľahká omáčka k ryži vám nezaberie viac ako 5 minút. Pridajte jej ku všetkému, čo vás napadne, a neobmedzujte sa len na ňu. Pokvapkajte s ňou šťouchané zemiaky, pridajte ju k cestovinám alebo zelenine.

Čo budeme potrebovať

  1. 450 g pečených červených paprík z plechovky (scedené)
  2. 30 ml extra panenského olivového oleja
  3. 2 lyžice mletej šalotky (alebo cibuľa)
  4. 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  5. 10 lístkov čerstvej bazalky
  6. Lyžica kapary (scedené)
  7. Kôra z 1 citróna
  8. Šťava z ½ citróna
  9. ½ lyžičky soli
  10. ¼ lyžičky čierneho korenia

Postup

  1. Všetky prísady vložíme do nádoby mixéra
  2. Mixujeme 30-60 sekúnd na vysokú rýchlosť, kým omáčka nebude úplne hladká
  3. Podávame jej preliatu cez uvarenú ryžu
Ľahká a delikátna omáčka z pečených červených paprík uchovávaná v pohári.
Zdroj: nakedcuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.