Hydinový kaldoun

Hydinový kaldoun

Najlepšia a najjednoduchšia krémová polievka, ktorú budete milovať. Najmä preto, že nestrávite celý deň v kuchyni a budete mať všetko hotové a pripravené za menej ako 30 minút! Tento recept na polievku je ideálnym pre ľahkú týždennú večeru a pre všetkých, ktorí milujú výdatné polievky.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g varených nakrájaných kuracích pŕs
  2. 125 g varených husích drobov
  3. 125 g varených kačacích pŕs
  4. 1 l kuracieho vývaru (alebo zeleninového vývaru)
  5. 2 lyžičky olivového oleja
  6. 100 g nakrájanej cibule
  7. 200 g na kocky nakrájané mrkvy
  8. 100 g zeleru nakrájaného na kocky
  9. 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  10. 220 g strúhaného jemného syra čedar
  11. 125 g smotanového syra mäkkého)
  12. 100 ml hustej smotany
  13. Lyžička kóšer soli
  14. Čerstvé čierne korenie
  15. 400 g nevarených cestovín (akékoľvek malé cestoviny)
  16. 200 g baby špenátu
  17. 100 g parmezánu (na ozdobu)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a pridáme mrkvu, zeler, cibuľu, cesnak
  2. Začneme smažiť asi 5 minút, kým zelenina nebude mäkká a voňavá
  3. Pridáme varené hydinové mäso a droby a pokračujeme za pravidelného miešania vo varení po dobu 3 minút
  4. Pridáme vývar, hustú smotanu a smotanový syr
  5. Hrniec prikryjeme a privedieme do varu a potom varíme ďalších 15 minút
  6. Znížime teplotu, potom pridáme cestoviny a čedar a varíme, kým nie sú cestoviny uvarené na skus, al dente
  7. Ku koncu varenia pridáme špenát do hydinového kaldouna a miešame, kým špenát nezvädne
  8. Polievku dochutíme soľou a čiernym korením
  9. Krémovú kuraciu cestovinovú polievku rozdelíme do misiek a navrch pridáme extra parmezán

Ak máte radi redšie polievky, môžete cestoviny uvariť bokom a pridať ich do polievky na záver a pred podávaním prehriať .

Hydinová polievka so smotanou a vývarom plná čerstvej zeleniny s krekermi.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.