Kombinácia droždia, cibule, vajec, sterilizovaných uhoriek, korenia a byliniek je dokonalým spojením mnohých rozmanitých chutí. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.
Ingrediencie:
- 80 g čerstvého droždia
- 1 cibuľa
- 2 sterilizované uhorky
- 2 vajcia
- 2 PL mlieka
- 1 čajová lyžička horčica
- 2 čajové lyžičky masla
- čerstvá petržlenová vňať
- drvená rasca
- olivový olej
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno.
- Nakrájanú cibuľu orestujte na malom množstve olivového oleja.
- Pridajte droždie a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Panvicu či hrniec odtavte z ohňa a pridajte mlieko, nadrobno nakrájané uhorky, korenie a horčicu.
- Zamiešajte a dajte opäť na mierny oheň.
- Pridajte vajcia a zamiešajte, kým zmes nezhustne.
- Následne odstavte z ohňa a vmiešajte dve čajové lyžičky masla.
- Nátierku pred podávaním nechajte vychladnúť.
Nátierku podávajte namazanú na čerstvom pečive.