Ľahký viedenský šalát zo zemiakov a špargle

Ľahký viedenský šalát zo zemiakov a špargle

Tento variant šalátu je obohatený o špargľu a vďaka citrónovej zálievke je veľmi ľahkou a chutnou prílohou.

Ingrediencie:

  • 700 g zemiakov
  • 8 bielych špargľov
  • 1 červená cibuľa
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 125 ml oleja
  • 2 žĺtky
  • 1 čajová lyžička horčica
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 1 čajová lyžička masla
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • kôpor na ozdobu
  • štipka cukru
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky s rascou uvarte domäkka.
  2. Špargľu olúpte a uvarte vo vriacej vode so soľou, cukrom a maslom polomäkka.
  3. Olúpte červenú cibuľu a nakrájajte ju na jemné prúžky.
  4. Na zálievku vyšľahajte žĺtky s horčicou, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou.
  5. Potom pomaly prilievajte tenkým prúdom olej a šľahajte.
  6. Zálievku dochuťte soľou, cukrom a korením.
  7. Olúpte zemiaky, nakrájajte ich na plátky a prelejte teplým hovädzím vývarom.
  8. Špargľu nakrájajte na kúsky a jemne premiešajte s plátkami zemiakov, cibuľou a zálievkou.
  9. Šalát naaranžujte a posypte kôprom.
Tanier so zemiakmi a červenou cobuľou vo forme šalátu s plátkami hovädzieho mäsa.
zdroj: servus.com

Zemiaky sa dajú samozrejme tiež rozmanitým spôsobom zapekať. Pozrite sa na tie najlepšie recepty na zapekané zemiaky v rúre , s karfiolom, šampiňónmi či s cuketou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.