Tento variant šalátu je obohatený o špargľu a vďaka citrónovej zálievke je veľmi ľahkou a chutnou prílohou.
Ingrediencie:
- 700 g zemiakov
- 8 bielych špargľov
- 1 červená cibuľa
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 125 ml oleja
- 2 žĺtky
- 1 čajová lyžička horčica
- 1 čajová lyžička rasce
- 1 čajová lyžička masla
- šťava a kôra z jedného citróna
- kôpor na ozdobu
- štipka cukru
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Zemiaky s rascou uvarte domäkka.
- Špargľu olúpte a uvarte vo vriacej vode so soľou, cukrom a maslom polomäkka.
- Olúpte červenú cibuľu a nakrájajte ju na jemné prúžky.
- Na zálievku vyšľahajte žĺtky s horčicou, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou.
- Potom pomaly prilievajte tenkým prúdom olej a šľahajte.
- Zálievku dochuťte soľou, cukrom a korením.
- Olúpte zemiaky, nakrájajte ich na plátky a prelejte teplým hovädzím vývarom.
- Špargľu nakrájajte na kúsky a jemne premiešajte s plátkami zemiakov, cibuľou a zálievkou.
- Šalát naaranžujte a posypte kôprom.
Zemiaky sa dajú samozrejme tiež rozmanitým spôsobom zapekať. Pozrite sa na tie najlepšie recepty na zapekané zemiaky v rúre , s karfiolom, šampiňónmi či s cuketou.