Túžite po zmene? Nahraďte klasický zemiakový šalát odľahčenou viedenskou verziou. Uvidíte, že budete milo prekvapení.
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 300 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
- 1 biela cibuľa
- 3 PL octu
- 3 PL rastlinného oleja
- štipka cukru
- pažítka na ozdobu
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Zemiaky vložte do vody a uvarte.
- Ešte teplé zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky.
- Zalejte ich horúcim hovädzím vývarom a jemne premiešajte.
- Dochuťte octom, soľou, čiernym korením, cukrom a jemne nakrájanou cibuľou.
- Potom ho zalejte olejom.
- Na záver ozdobte pažítkou.
Tento zemiakový šalát je veľmi vhodnou prílohou k mletému mäsu, napríklad sekanej či fašírkám.