Plnená ačokča s hovädzím mäsom a olivami

Plnená ačokča s hovädzím mäsom a olivami

Chutia vám klasicky plnené paprikové struky? V tom prípade budete nadšení aj z tohto receptu. V náplni sa skvele snúbi chuť mäsa, hrozienok, paradajok, vajíčok a korenia.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 10 kusov ačokči
  • 2 vajcia uvarené natvrdo, nakrájané na kúsky
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1/3 šálky hrozienok
  • 1/3 šálky čiernych olív nakrájaných na plátky
  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • soľ, korenie podľa chuti

Omáčka

  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1/2 šálky červenej cibule, nakrájané nadrobno
  • 2 paradajky, olúpané, zbavené semienok a nakrájané na kúsky
  • 1 šálka hovädzieho vývaru
  • 2 PL rastlinného oleja
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a na ňom zosklovať cibuľu a cesnak.
  2. Keď je cibuľa mäkká a priesvitná, pridajte paradajkový pretlak.
  3. Niekoľko minút miešajte a pridajte mleté hovädzie mäso.
  4. Varte približne 15 minút a občas premiešajte.
  5. Pokiaľ zmes vyzerá suchá, pridajte trochu vody.
  6. Dochuťte soľou a korením a pokračujte vo varení ešte 5 minút.
  7. Po dokončení pridajte hrozienka, čierne olivy, vajcia uvarené natvrdo a petržlenovú vňať.
  8. Vypnite oheň a ponechajte v hrnci.
  9. Umyte ačokču a odrežte z jednej strany špičku.
  10. Pomocou lyžice či noža vyberte z každej ačokči semienka a žilky.
  11. Keď sa varí mleté mäso, pripravte si tiež omáčku. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cesnak a cibuľu a orestujte domäkka.
  12. Pridajte nakrájané paradajky a varte, kým nie sú mäkké.
  13. Pridajte hovädzí vývar, soľ a korenie.
  14. Naplňte ačokču hovädzou zmesou a každý struk zaklopte odkrojenou špičkou.
  15. Ačokču vložte do panvice s omáčkou, priklopte pokrievkou a duste približne 20-30 minút na miernom ohni.
  16. Pokiaľ chcete omáčku zahustiť, môžete v tejto fáze pridať dve čajové lyžičky kukuričného škrobu rozpusteného vo vode a variť, kým omáčka nebude mierne hustá a lesklá.

Takto plnenú ačokču podávajte najlepšie s ryžou.

Plnená paprikouhorka s mletým mäsom.
zdroj: perudelights.com

Pri plnení a šokči môžete nápady na rozmanité plnky načerpať z receptov na plnené papriky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.