Dusená zeleninová zmes s paprikovou uhorkou

Dusená zeleninová zmes s paprikovou uhorkou

Kombinácia ačokči, zelených fazuliek, paradajok a korenia chutí vždy skvele. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu! Pokiaľ chcete, môžete zmes samozrejme obohatiť aj o ďalšiu zeleninu, napríklad brokolicu, papriku aj mrkvu.

Ingrediencie:

  • 100 g zelených fazuliek
  • 2-3 kusy ačokči
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli paprička
  • koriander
  • kurkuma
  • olej
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Všetku zeleninu umyte, očistite a pozdĺžne nakrájajte na prúžky.
  2. Na panvici rozohrejte dve polievkové lyžice oleja, pridajte cesnak a cibuľu nakrájanú na plátky av prípade, že máte radi pikantné pokrmy tiež niekoľko plátkov chilli papričky.
  3. Keď cibuľa zmäkne, pridajte kurkumu a koriander, minútu povarte a potom pridajte paradajky.
  4. Keď paradajky trochu zmäknú, pridajte aj ďalšiu zeleninu.
  5. Osoľte a duste 5-8 minút bez pokrievky.
  6. Nakoniec pridajte nasekaný koriander a premiešajte.

Túto lahodnú zeleninovú zmes môžete použiť ako základ pre mnoho chutných pokrmov, napríklad do leča alebo pod mäso.

Zmes dusené zeleniny s mexickou uhorkou.
zdroj: foodguide.netlify.app

Recepty z ačokči nie sú jediným spôsobom, ako do jedálnička zaradiť quinú. Pripravte si aj ďalšie pochúťky z quinoy. Využijete ju nielen do šalátov, ale prekvapivo aj pri pečení dezertov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.