Kombinácia ačokči, zelených fazuliek, paradajok a korenia chutí vždy skvele. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu! Pokiaľ chcete, môžete zmes samozrejme obohatiť aj o ďalšiu zeleninu, napríklad brokolicu, papriku aj mrkvu.
Ingrediencie:
- 100 g zelených fazuliek
- 2-3 kusy ačokči
- 2 paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- chilli paprička
- koriander
- kurkuma
- olej
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Všetku zeleninu umyte, očistite a pozdĺžne nakrájajte na prúžky.
- Na panvici rozohrejte dve polievkové lyžice oleja, pridajte cesnak a cibuľu nakrájanú na plátky av prípade, že máte radi pikantné pokrmy tiež niekoľko plátkov chilli papričky.
- Keď cibuľa zmäkne, pridajte kurkumu a koriander, minútu povarte a potom pridajte paradajky.
- Keď paradajky trochu zmäknú, pridajte aj ďalšiu zeleninu.
- Osoľte a duste 5-8 minút bez pokrievky.
- Nakoniec pridajte nasekaný koriander a premiešajte.
Túto lahodnú zeleninovú zmes môžete použiť ako základ pre mnoho chutných pokrmov, napríklad do leča alebo pod mäso.
Recepty z ačokči nie sú jediným spôsobom, ako do jedálnička zaradiť quinú. Pripravte si aj ďalšie pochúťky z quinoy. Využijete ju nielen do šalátov, ale prekvapivo aj pri pečení dezertov.