Jednoduchý a veľmi výživný šalát, ktorý oceníte ako skvelú prílohu napríklad na záhradné párty.
Ingrediencie:
- 1 šálka quinoy
- 1/2 červené kapie
- 1/2 ačokči
- 1/4 červenej cibule
- 1 zväzok špargle
- 2-3 kusy stopkového zeleru
- 1 šálka listového špenátu
- olivový olej
- šťava z jednej limetky alebo citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Quinú uvarte podľa návodu.
- Do iného hrnca dajte variť špargľu variť do vriacej vody na 5 minút a potom ho preložte do studenej vody, aby sa už ďalej nevaril.
- Nakrájajte zeler, ačokču, špenát, papriku, cibuľu a špargľu.
- Všetko dobre premiešajte s vychladnutou quinoou.
- Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, korenie a soľ podľa chuti.
- Premiešajte a môžete podávať.
Takto pripravená mexická uhorka s quinoou sa výborne hodí ako príloha ku grilovanému mäsu.
Fazuľa sú veľmi výživné a zdravé. Fazuľačka je skvelou polievkou predovšetkým v zimných mesiacoch. Inšpirujte sa!