Lečo z ačokči

Lečo z ačokči

Vedeli ste, že originálny variant neobsahuje na rozdiel od väčšiny našich receptov vajcia ani údeninu? Vyskúšajte rýdzo zeleninový variant prostredníctvom tohto chutného receptu.

Ingrediencie:

  • 1 baklažán
  • 2 kusy ačokči
  • 1 červená paprika
  • 4 paradajky
  • 1 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sladké červená paprika
  • olivový olej
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
  2. Následne nakrájajte na kúsky umyté paradajky, baklažán a olúpaný zemiakov a na rezančeky umyté a očistené paprikouhorky.
  3. Na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a 2 minúty povarte.
  4. Pridajte cesnak, premiešajte a povarte ešte minútu.
  5. Následne pridajte do panvice aj zemiaky, soľ a korenie.
  6. Dôkladne premiešajte a pridajte zvyšné ingrediencie, teda paradajky, ačokču, papriku, baklažán a sladkú papriku.
  7. Opäť dôkladne premiešajte, priklopte pokrievkou a duste približne 10 minút, v závislosti od veľkosti kúskov zeleniny.
  8. Následne pokrievku odstráňte a za občasného miešania ešte niekoľko minút povarte.

Lečo podávajte s čerstvým pečivom.

Tanier so zeleninovým lečom.
zdroj: fussioncook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.